Siirry suoraan sisältöön

Printtimedia (30 op)

Tunnus: PAINO

Sisällön valinnaisuus

Valitaan erillisten kriteerien mukaan 30 - 30 op

Kuvaus

Printtimedian modernit verkkopohjaiset opintojaksot vapaasti valittavina:
- tarjolla uusi innostava ja laadukas Moodle-toteutus
- soveltuu kesäopinnoiksi tai lukuvuodelle 2022-2023
- ilmoittautuminen 16.5.2022 alkaen kahteen ensimmäiseen opintojaksoon. Ilmoittaudu liittymällä kurssin Moodle-työtilaan ja aloita kurssin suorittaminen siellä olevien ohjeiden mukaisesti.

Opiskeletko mediatekniikkaa, automaatiota tai vaikkapa materiaali- ja pintarakennustekniikkaa? Haluatko olla etujoukoissa uusien painatustekniikoiden ja painovärien kehittämisessä tai soveltamisessa? Tunnetko materiaalisi ominaisuudet ja mahdollisuudet? Osaatko markkinoinnissa hyödyntää painettua mediaa? Lähes mille tahansa voi nykyään painaa väriä, kuviointia tai tekstiä, mutta miten se tapahtuu? Mitä sinun olisi hyvä tietää eri tekniikoista?

Kaikki viestintätarpeemme eivät siirry mobiiliin. Tarvitset tuotteisiin ja niiden markkinointiin pakkauksia, etikettejä, banderolleja, opasteita, T-paitoja, lippiksiä ja vaikkapa ekologisesti painatettuja pahvimukeja. Painettu media tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ja sen sovellusalueet ovat nykyisin todella laajat. Väline on ajassamme tärkeä viesti. Ota haltuun myös painetun median ja painotekniikan perusteet, niin menestyt työelämän haasteissa.

XX00EN24-3002 Painomenetelmät, materiaalit ja visuaalisuus 5 op
Voit tutkia tarkemmin sisältöä ja opintojakson kattamia aihealueita alla. Lähtökohtana oppimisessa on valmis painotuote, jonka menetelmiä ja materiaalien asettamia edellytyksiä aletaan purkaa havainnollisesti hyödyntäen videoita ja muuta opintomateriaalia. Työtilan nimi Moodlessa: Painomenetelmät, materiaalit ja visuaalisuus 5 op - PAINOVOIMAA 2022.

XX00EM82-3002 Markkinointi ja yritystalous 5 op
Voit tutkia tarkemmin sisältöä ja opintojakson kattamia aihealueita alla. Opintojakson tavoitteena on perehdyttää siihen, mitä asioita painotaloissa yrityksenä on hyvä huomioida ja mihin printtimediaan kannattaa käyttää markkinoinnissa ja myynnissä. Et koskaan kadu, jos hankit perusteet markkinoinnista ja yrityksen toiminnasta. Työtilan nimi Moodlessa: Markkinointi ja yritystalous (5op) - PAINOVOIMAA 2022.

Printtimedian opintokokonaisuus jatkuu 1.7.2022 kahdella uudella Moodle-opintojaksolla: Graafisen teollisuuden trendit 5 op ja Myynnin perusteet 5 op. Syyslukukaudella tarjolla on Digipainaminen ja prepress 5 op.

Lisätietoa: hannu.saarnilehto@metropolia.fi; toni.spännäri@metropolia.fi; tuire.ranta-
Meyer@metropolia.fi sekä blogit
https://blogit.metropolia.fi/tikissa/2019/03/19/pelastuukoprintti/
ja https://blogit.metropolia.fi/tikissa/2020/01/13/painovoimaa/
sekä sivusto https://painovoimaa.metropolia.fi/.