Siirry suoraan sisältöön

XR Design

Tutkinto:
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Muotoilija (AMK)

Laajuus:
240 op

Harjoittelu ja työelämäyhteistyö

Opintoja toteutetaan monipuolisessa yhteistyössä työelämän kanssa. Opintoihin kuuluu 30 opintopisteen laajuinen työharjoittelu, joka on mahdollista suorittaa kahtena 15 opintopisteen harjoitteluna. Lisäksi opiskelija suorittaa projektiopintoja opintojen eri vaiheissa.

Tutkintovaatimukset ja asetukset

Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö

https://www.metropolia.fi/sites/default/files/documents/Tietoa%20opiskelusta/Ohjeet%20ja%20s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t/Metropolia-tutkintosaanto-01012023.pdf

Jatko-opinnot

XR Designin tutkinto-ohjelmasta valmistuneilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakea alan jatkokoulutukseen ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin, ammattikorkeakoulujen erikoistumisopintoihin tai yliopiston maisteriopintoihin, jokaisen oppilaitoksen hakukelpoisuuskriteerien mukaisesti.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen erityisperiaatteet

Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet http://opinto-opas.metropolia.fi/fi/metropolian-esittely/ahot/

Tutkinnon profiili

XR Designin tutkinto-ohjelma on uudistumiskykyinen muotoilualan kärkikouluttaja, joka edistää muotoiluosaamisen hyödyntämistä laaja-alaisesti pääkaupunkiseudulla.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit

Valmistuttuasi voit työllistyä esimerkiksi arkkitehtuurin, suunnittelun ja rakentamisen suunnittelun visualisoinnista, suunnitteluteollisuudesta, 3D-peleistä ja 3D-simulaattoreista, elokuvan ja television virtuaalisista alustoista, terveysteknologioiden XR-sovelluksista tai tieteellisestä visualisoinnista.

Töitä löytyy peli- tai viihdeteollisuudesta, tv- ja elokuvatuotannosta, suunnittelutoimistoista, markkinoinnista ja mainonnasta, koulutusmateriaalin tuotannosta tai tieteellisestä kuvituksesta.

Keskeiset oppimistulokset

Opit luomaan innovatiivisia sovelluksia ja sisältöä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden ympäristöihin. Suunnittelet tiloja, konsepteja, esineitä, käyttöliittymiä ja mukaansatempaavia elämyksiä virtuaaliympäristöihin käyttämällä työkaluina 3D-mallinnusohjelmistoja ja pelimoottoreita.

Valmistuminen

Koulutuksesta valmistuminen edellyttää, että opinnot on suoritettu XR Designin tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman ja yleisten tutkintovaatimusten mukaisesti.

Tutkinnon taso

Ammattikorkeakoulututkinto

Opiskelijavaihto

Opiskelijavaihto ja ulkomaanharjoittelu on mahdollista suorittaa kolmantena tai neljäntenä opintovuotena.

Erityispääsyvaatimukset

Hyväksyttävä todistus englannin kielen osaamisesta.

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt

Opintosuoritusten arviointimenetelmät määritellään opintojen toteutussuunnitelmassa. Arvioinnista vastaa opintosuorituksen toteutuksesta vastaava opettaja. Opiskelijan tulee saada opintosuorituksen alkaessa tiedot arvioinnin perusteista, joiden tulee pohjautua opintosuorituksen tavoitteisiin. Arviointi tapahtuu pääsääntöisesti opintojaksoittain ja tehdään niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet ja jotka on hyväksytty opintojaksolle. Opintosuorituksen mahdolliset osasuoritukset voidaan tarvittaessa arvioida erikseen. Opettaja voi toteutussuunnitelmassa esitetyissä arviointiperusteissa ilmoittaa osasuoritusten voimassaolosta.
Arviointiasteikko on seuraava: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), erittäin tyydyttävä (2), tyydyttävä (1), hylätty (0) ja hyväksytty (H). Arviointiasteikosta poikkeamisista päättää rehtori.

Opintojen toteuttaminen

XR Designin opintoja tarjotaan pääsääntöisesti päiväkoulutuksena.

Tutkinto-ohjelman vastaava

Markus Norrena
markus.norrena[at]metropolia.fi

XR Design
Tunnus
(KXJ24S1)
Ajoitus 26.09.2024 - 11.10.2024 Code KM00FM48-3001 Ryhmät KXJ24S1
Ajoitus 10.09.2024 - 05.12.2024 Code KM00FM44-3001 Ryhmät KXJ24S1
Ajoitus 19.08.2024 - 30.10.2024 Code KM00ES67-3016 Ryhmät KXJ24S1
Ajoitus 26.08.2024 - 09.09.2024 Code KQ00BO36-3035 Ryhmät KXJ24S1