Siirry suoraan sisältöön

Degree Programme in Construction Information Technology

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK)

Laajuus:
240 op

Harjoittelu ja työelämäyhteistyö

Koulutusohjelmaan kuuluu kolme harjoittelujaksoa (3 x 10 op), jotka suoritetaan pääasiallisesti kesälomien aikana. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yritysyhteistyötä innovaatioprojektien ja opinnäytetöiden puitteissa.

Tutkintovaatimukset ja asetukset

Tutkintovaatimukset ja asetukset on kuvattu Metropolian Ammattikorkeakoulun tutkintosäännössä (https://www.metropolia.fi/haku/yleista-tietoa-opiskelusta/saannot/).

Jatko-opinnot

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tai maisteriopinnot yliopistossa, esim. Computing in Construction (YAMK) ja ConREM (YAMK) Metropoliassa.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen erityisperiaatteet

Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.

Opiskelijalla on oikeus hakea muualla hankitun osaamisen tunnustamista. Tunnustaminen kohdistuu opiskelijan osaamiseen riippumatta siitä, missä tai miten osaaminen on hankittu. Opiskelijalla on vastuu osaamisensa osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta.

Tutkinnon profiili

Tutkinto-ohjelman pääpaino on tietotekniikan rakennetun ympäristön sovelluksissa, kuten rakennustietojen mallintaminen (BIM), digitaaliset kaksoset, algoritmiavusteinen suunnittelu, yhteiset dataympäristöt sekä tiedonkeruu jo olemassa olevista rakennuksista skannaus- ja sensoriteknologialla.

Tutkinto-ohjelmassa tietotekniikan aiheet on integroitu rakennesuunnittelun ja muiden ammattiaineiden opintoihin. Sen lisäksi että tutkinto-ohjelma tarjoaa rakennesuunnittelijan kompetenssin, antaa edellytykset vastata rakennusalan digitalisointiin, vihreään siirtymään sekä maankäyttö- ja rakennuslain muutoksiin liittyviin haasteisiin. Tutkinto-ohjelmassa tarjotaan kehityksen kärjessä olevaa tietotaitoa, joka valmistaa opiskelijaa voimakkaassa muutoksessa olevan rakennusalan työelämän tarpeisiin.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit

Koulutusohjelmasta valmistunut insinööri voi työskennellä esimerkiksi tietomallinnuksen, laadunvalvonnan/koordinoinnin, algoritmisen suunnittelun, analyysin (LCA/LCC, energiasimulaatio, kustannus- ja määrälaskenta), projektien tiedonhallinnan, yhteisten alustojen hallinnan, ohjelmistojen käyttöönoton ja koulutuksen, data-analytiikan, tekoälyratkaisujen luomisen sekä digitaalisten kaksosten rakentamisen/ylläpidon aloilla.

Keskeiset oppimistulokset

Tämä koulutusohjelma tuottaa rakennusinsinöörejä, joilla on vahvat digitaaliset ja IT-taidot. Valmistunut insinööri suoriutuu rakennesuunnittelusta sekä monipuolisista tietopohjaisista suunnittelu- ja analysointitehtävistä.

Valmistuminen

Valmistuminen edellyttää sitä, että opiskelija on läsnä olevana ja on suorittanut kaikki ammattikorkeakoulututkintoonsa kuuluvat opinnot (laajuus 240 op).

Tutkinnon taso

Ammattikorkeakoulututkinto

Opiskelijavaihto

Opiskelijan on mahdollista osallistua kansainväliseen opiskelijavaihtoon Metropolian partnerioppilaitosten kanssa.

Erityispääsyvaatimukset

Ei erityispääsyvaatimuksia. Käytetään yleisiä valtakunnallisia pääsyvaatimuksia.

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt

Opintosuorituksien arviointia koskevat yleiset periaatteet on kuvattu Metropolian tutkintosäännössä ja opintojaksokohtaiset periaatteet opetussuunnitelman opintojaksokuvauksessa.

Opintojen toteuttaminen

Opinnot toteutetaan opintojaksoina, opintokokonaisuuksina tai projekteina. Opinnot sisältävät lähiopetusta ja itsenäistä opiskelua. Opetus toteutetaan kokopäiväisenä.

Tutkinto-ohjelman vastaava

Tutkintovastaava (vt) Paula Naukkarinen
Paula.Naukkarinen@metropolia.fi

Construction Information Technology (englanniksi)
Tunnus
(TXU24S1)