Talotekniikan koulutusohjelma
- Laajuus
- 240 op
Erityispääsyvaatimukset
Ei erityispääsyvaatimuksia.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen erityisperiaatteet
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.
Tutkintovaatimukset ja asetukset
Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö
Tutkintosääntö
Tutkinnon profiili
LVI-tekniikan sekä sähköisen talotekniikan suuntautumisvaihtoehdoissa teoreettinen opiskelu on niin syventävää, että se mahdollistaa sijoittumisen esimerkiksi oman alan vaativiin suunnittelu- ja tuotekehitystehtäviin tai lähialojen insinöörin tehtäviin.
Tuotantopainotteisessa LVI-tekniikan suuntautumisvaihtoehdossa opinnot tähtäävät käytäntöä lähellä oleviin insinööritehtäviin kuten projektin- ja työnjohtoon sekä tavanomaisten LVI-järjestelmien suunnitteluun.
Talotekniikan koulutusohjelman kiinteistöjohtamisen suuntautumisvaihtoehdossa koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle alalla tarvittavat perustiedot ja ammatilliset valmiudet sekä kyky ja halu jatkuvaan opiskeluun ja oman ammattialan kehityksen seuraamiseen. Koulutusohjelman opiskelu painottuu käytäntöä lähellä oleviin insinööritehtäviin. Koulutuksen tavoitteena on myös painottaa kiinteistöalan kokonaisuuden hallitsemista.
Keskeiset oppimistulokset
Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle alalla tarvittavat valmiudet sekä kyky ja halu jatkuvaan opiskeluun ja oman ammattialan kehityksen seuraamiseen. Tässä painotetaan LVI- ja sähkötekniikan kokonaisuuden hallitsemista, vaikkakin valmistuvat insinöörit ovat suuntautumisvaihtoehdon mukaan joko LVI-insinöörejä, sähköinsinöörejä tai LVI- ja talotekniikan tuotantopainotteisia insinöörejä.
Opiskelijalla on ammattiopintojen vaatimat valmiudet matemaattisissa ja luonnontieteellisissä asioissa sekä käytännön tieto- tekniikassa ja viestinnässä. Opiskelijalle syntyy kokonaiskäsitys yleisellä tasolla talotekniikka-alan järjestelmistä ja toimintaympäristöstä.
Tavoitteeseen pyritään opiskelemalla hyvin talotekniikan ja rakentamisen perusteet järjestelmätasolla menemättä syvällisesti mitoitusta vaativaan suunnitteluun. Syventävien ammattiopintojen pääpaino on kiinteistötaloudessa, kiinteistöjen hallinnoimisessa, alan lainsäädännössä sekä kiinteistö- ja henkilöjohtamisessa.
Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit
Koulutusohjelmasta valmistunut insinööri toimii asiantuntijatehtävissä rakennusalalla, ympäristötekniikassa sekä niiden lähialoilla. Tyypillisiä tehtäviä ovat mm rakennusten suunnittelun, toteutuksen sekä käytön ja huollon tehtävät Suomessa ja ulkomailla, LVI- ja sähköalan tutkimus-, tuotekehitys- ja markkinointitehtävät sekä yhteisöjen ja yhdyskunnan rakennuttamistehtävät.
Tehtävänimike voi olla esimerkiksi sähkö- tai LVI - suunnittelija, projektipäällikkö, työpäällikkö, LVIS- valvoja, tekninen isännöitsijä, huoltopäällikkö, kiinteistöpäällikkö, käyttöpäällikkö, tutkija, tuotepäällikkö, ympäristönsuojelutarkastaja, tarkastusinsinööri tai rakennuttajainsinööri.
Kiinteistöjohtamisen suuntautumisvaihtoehdosta valmistunut insinööri toimii laaja-alaisesti asiantuntijatehtävissä kiinteistö- ja rakennusalalla, sekä niiden lähialoilla.
Tehtävänimike voi olla esimerkiksi kiinteistöpäällikkö, kiinteistöpalvelupäällikkö, tekninen isännöitsijä, isännöitsijä, projektipäällikkö, työpäällikkö, huoltopäällikkö, käyttöpäällikkö tai rakennuttajainsinööri.
Jatko-opinnot
Insinööri(ylempiAMK) tutkinto rakentamisen koulutusohjelmassa talotekniikan suuntatutumisvaihtoehdossa, jossa toteutus on joka toinen vuosi.
Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt
Opintosuoritusten arviointimenetelmät määritellään opintojen toteutussuunnitelmassa. Arvioinnista vastaa opintosuorituksen toteutuksesta vastaava opettaja. Opiskelijan tulee saada opintosuorituksen alkaessa tiedot arvioinnin perusteista, joiden tulee pohjautua opintosuorituksen tavoitteisiin. Arviointi tapahtuu pääsääntöisesti opintojaksoittain ja tehdään niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet jajotka on hyväksytty opintojaksolle. Opintosuorituksen mahdolliset osasuoritukset voidaan tarvittaessa arvioida erikseen. Opettaja voi toteutussuunnitelmassa esitetyissä arviointiperusteissa ilmoittaa osasuoritusten voimassaolosta.
Arviointiasteikko on seuraava: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), erittäin tyydyttävä (2), tyydyttävä (1), hylätty (0) ja hyväksytty (H). Arviointiasteikosta poikkeamisista päättää rehtori.
Valmistuminen
Opetussuunnitelman mukaiset opinnot suoritettu hyväksytysti.
Opintojen toteuttaminen
Talotekniikka: Kokopäiväopinnot
Talotekniikka, Monimuotokoulutus työn ohessa:
Opiskelu alkaa syksyllä 2013 LVI-tekniikan tai Sähköinen talotekniikan suuntautumisvaihtoehdossa. Koulutuksen kesto on kolmesta neljään vuoteen, opiskelijan aikaisemmasta koulutuksesta riippuen. Koska opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna, niin osallistuminen ei ole asuinpaikasta riippuvaista.
Työn ohessa opiskelevien aikuisten opiskelua tuetaan käyttämällä kontaktiopetuksen lisäksi joustavia opetusmenetelmiä, kuten työelämäprojekteja sekä tietoverkkojen käyttöön tukeutuvaa etäopetusta.
Tutkinto-ohjelman vastaava
Tutkintovastaava Jorma Säteri
puh. +358 9 7424 6054
PL 4070
00079 METROPOLIA
etunimi.sukunimi[at]metropolia.fi
Tutkinnon taso
Ammattikorkeakoulututkinto
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
Opintopolkujen ajoitukset:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
KCP07S
Ajoitussuunnitelmat:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat:
Talotekniikan koulutusohjelma
Ajoitussuunnitelmat: