Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutuksen kehittämisen tutkinto-ohjelma (YAMK)

Tutkinto
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike
Apuvälineteknikko (ylempi AMK)
Fysioterapeutti (ylempi AMK)
Geronomi (ylempi AMK)
Jalkaterapeutti (ylempi AMK)
Kätilö (ylempi AMK)
Optometristi (ylempi AMK)
Terveydenhoitaja (ylempi AMK)
Toimintaterapeutti (ylempi AMK)
Sairaanhoitaja (ylempi AMK)
Sosionomi (ylempi AMK)
Osteopaatti (ylempi AMK)
Laajuus
90 op

Erityispääsyvaatimukset

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon pääsyvaatimuksena on alan ammattikorkeakoulututkinto tai alempi korkeakoulututkinto tai vastaava opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinto sekä vähintään kahden vuoden työkokemus.

Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen erityisperiaatteet

Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.

Tutkintovaatimukset ja asetukset

Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö https://www.metropolia.fi/haku/yleista-tietoa-opiskelusta/saannot/

Tutkinnon profiili

Koulutuksessa vahvistetaan kuntoutuksen kehittämisosaamista, joka muodostuu tulevaisuuden ennakoinnista, ratkaisukeskeisestä ja innovatiivisesta yhteiskehittämisestä sekä systeemisestä vaikuttavuudesta.

Koulutuksessa syvennetään asiantuntijuutta kuntoutuksen tutkimuksellisesta kehittämisestä ja visionäärisestä johtamisesta. Koulutuksen ytimessä on kuntoutumisprosessien edistäminen kuntoutujien ja ammattilaisten yhteistoiminnassa, uutta luovien verkostojen rakentaminen sekä kuntoutuksen tulevaisuuteen vaikuttaminen kestävien ratkaisujen avulla. Koulutuksen aikana yhdessä tuotettu tieto, käytännöt ja osaaminen ovat hyödynnettävissä urapoluilla, työyhteisöissä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa.

Koulutuksessa opiskelija kuuluu moniammatilliseen oppivaan asiantuntijayhteisöön, joka kehittää näyttöön perustuvaa ja hyvää kuntoutusta tutkimus- ja kehittämiskumppanuudessa. Koulutuksen tarkoituksena on innostaa jatkuvaan oppimiseen ja näkymien avartamiseen tulevaisuuden kehittäjinä ja ratkaisijoina.

Keskeiset oppimistulokset

Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojen yleisenä tavoitteena on antaa opiskelijalle seuraavat kompetenssit:
• työelämän kehittämisen edellyttämät laajat ja syvälliset tiedot asianomaiselta alalta sekä tarvittavat teoreettiset tiedot asianomaisen alan vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä toimimista varten;
• syvällinen kuva asianomaisesta alasta, asemasta työelämässä ja yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä valmius asianomaisen alan tutkimustiedon ja ammattikäytännön kehityksen seuraamiseen ja erittelyyn;
• valmiudet elinikäiseen oppimiseen ja jatkuvaan oman ammattitaidon kehittämiseen;
• työelämässä vaadittava hyvä viestintä- ja kielitaito; sekä
• kansainvälisen vuorovaikutuksen ja ammatillisen toiminnan edellyttämät valmiudet.

Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit

Koulutuksesta valmistuneet toimivat kuntoutuksen kehittämisen kärkiosaajina, erityisesti projektipäällikköinä ja asiantuntijoina tutkimuksellisissa kehittämishankkeissa ja -toiminnassa. Valmistuneet toimivat kuntoutuksen kehittämisen johtajina moninaisissa ja muuttuvissa ympäristöissä, erityisesti tiiminvetäjinä ja esihenkilöinä.

Jatko-opinnot

Koulutus vertautuu vastaaviin eurooppalaisiin tutkintoihin (Master in Rehabilitation). Tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin yliopistoon lisensiaatin tai tohtorin tutkintoon. Tutkinto antaa myös kelpoisuuden hakeutua ammatilliseen opettajankoulutukseen.

Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt

Opintosuoritusten arviointimenetelmät määritellään opintojen toteutussuunnitelmassa. Arvioinnista vastaa opintosuorituksen toteutuksesta vastaava opettaja. Opiskelijan tulee saada opintosuorituksen alkaessa tiedot arvioinnin perusteista, joiden tulee pohjautua opintosuorituksen tavoitteisiin. Arviointi tapahtuu pääsääntöisesti opintojaksoittain ja tehdään niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet ja jotka on hyväksytty opintojaksolle. Opintosuorituksen mahdolliset osasuoritukset voidaan tarvittaessa arvioida erikseen. Opettaja voi toteutussuunnitelmassa esitetyissä arviointiperusteissa ilmoittaa osasuoritusten voimassaolosta.
Arviointiasteikko on seuraava: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), erittäin tyydyttävä (2), tyydyttävä (1), hylätty (0) ja hyväksytty (H). Arviointiasteikosta poikkeamisista päättää rehtori.

Valmistuminen

Opetussuunnitelman mukaiset opinnot suoritettu hyväksytysti.

Opintojen toteuttaminen

Koulutus järjestetään verkkototeutuksena. Koulutuksen alussa ja lopussa on kaksi lähioppimispäivää Metropoliassa Myllypuron kampuksella.

Tutkinto-ohjelman vastaava

Osaamisaluejohtaja
Heidi Stenberg
+358 40 535 3388
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Tutkintovastaava
Kaisa Hartikainen
+358 50 572 3468
kaisa.hartikainen2@metropolia.fi

Tutkinnon taso

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Harjoittelu ja työelämäyhteistyö

Opintoihin ei sisälly harjoittelua. Työelämäyhteistyö toteutuu opinnäytetyön ja oppimistehtävien kautta. Ne toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa.

Opiskelijavaihto

Tutkinto vahvistaa opiskelijan osaamista toimia asiantuntijana monialaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä työryhmissä ja verkostoissa. Opinnoissa voidaan järjestää opetusta englannin kielellä ja hyödyntää englanninkielistä aineistoa. Hankeyhteistyö voi tarjota mahdollisuuksia opintojen suorittamiseen kansainvälistymistä vahvistaen. Opiskelijalla on mahdollisuus valita englanninkielisiä opintoja Metropolian yleisestä ylemmän ammattikorkeakoulun opintojen tarjonnasta tai muusta korkeakoulujen avoimesta opintotarjonnasta.

Kuntoutuksen kehittäminen tutkinto-ohjelma (ylempi AMK)

Opetussuunitelman tunnus
(S3525S6)

Ajoitussuunnitelmat:

Siirry alkuun