Siirry suoraan sisältöön

Painomenetelmät, materiaalit ja visuaalisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00EN24-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

31.08.2022 - 30.09.2022

Ajoitus

01.05.2022 - 31.07.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

ICT ja tuotantotalous

Toimipiste

Karaportti 2

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Opettaja

  • Hannu Saarnilehto

Vastuuopettaja

Hannu Saarnilehto

Tavoitteet

Opiskelija
- Ymmärtää, mikä on graafisen tekniikan toimiala ja eri toimijatahot
- Ymmärtää eri käyttötarkoitusten asettamat vaatimukset painomenetelmän ja materiaalin valinnassa
- Hallitsee painomenetelmiin ja materiaaleihin liittyvät peruskäsitteet ja -teknologiat
- Hahmottaa ja ymmärtää eri painomenetelmiin liittyvät prosessit ja niiden keskeiset periaatteet
- Ymmärtää visuaalisuuden eri tekijöitä ja niiden merkityksen painetussa mediassa
- Tunnistaa ja osaa soveltaa oppimiaan asiakokonaisuuksia oppimistehtävissä

Sisältö

Tämä opintojakso perehdyttää graafisen tekniikan perusteisiin. Sen lähtökohtana on valikoima valmiita painotuotteita, joiden valmistusmenetelmiä, -tekniikoita ja materiaalivalintoihin liittyviä vaatimuksia esitellään opiskelijalle havainnollisin videoin, kuvin ja aiheeseen liittyvin tekstein. Tarkoituksena on antaa opiskelijalle viitekehys alalla toimimiselle niin alan termistön, prosessien, tuotantoketjujen kuin toimialan tuntemuksen näkökulmasta. Myös visuaalisuuden eri elementtejä tarkastellaan printtimedian erityispiirteiden kannalta. Opintojaksoon sisältyy itsenäisiä osiokohtaisia oppimistehtäviä sekä laajempi, koko opintojakson sisällön omaksumista mittaava lopputentti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen modernissa myyntityössä ja osaa määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija hallitsee painoalan toiminnan pääperiaatteet. Opiskelija on sisäistänyt painoalan asiantuntijuusalueet ja pystyy jatkamaan kehittymistä painoalaan valitsemallaan tavalla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.