Median ja elokuvan tutkinto-ohjelma
- Tutkinto
- Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto
- Tutkintonimike
- Medianomi (AMK)
- Laajuus
- 240 op
Erityispääsyvaatimukset
Soveltuvuutta opintoihin testaavat ennakkotehtävät ja valintakokeet.
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen erityisperiaatteet
Opiskelijan on mahdollista saada tunnustusta aiemmin hankitusta osaamisestaan. Katso Metropolian yleiset AHOT-ohjeet.
Tutkintovaatimukset ja asetukset
Katso Ammattikorkeakoulun yleinen tutkintosääntö >>
Tutkinnon profiili
Median ja elokuvan tutkinto on pääkaupunkiseudun audiovisuaalisen alan keskeinen kouluttaja, josta valmistuneet medianomit hallitsevat monipuolisesti alan teknistä, sisällöllistä ja tuotannollista ammattitaitoa. Elokuvan ja median tutkinto-ohjelman opinnoissa on mahdollisuus painottaa kahta eri opintosuuntaa: Tekniikka ja ilmaisu tai Tuotanto ja sisältö. Median ja elokuvan tutkinnosta valmistuvilla medianomeilla on vahva ammattitaito audiovisuaalisen alan eri alueilla ja edellytykset kasvaa itsenäiseksi, yhteistyökykyiseksi, tutkivaan työotteeseen sekä vastuulliseen toimintaan kykeneväksi ammattilaiseksi.
Keskeiset oppimistulokset
Opiskelija hallitsee oman erikoistumisalansa ilmaisun, muodon ja kerrontatavan sekä alan tuotantoprosessit, työmenetelmät ja ammattitekniikat. Hän osaa kehittää uudenlaisia sisältöjä ja mediakonsepteja, markkinoida osaamistaan sekä toimia yhteistoiminnallisen ja luovan tuotantotiimin jäsenenä. Hän tietää alan historian, tutkimusperinteen, etiikan, lainsäädännön ja toimintaympäristön perusteet. Hän omaa tarvittavat tiedonhankinta-, analysointi- ja viestintätaidot sekä vieraan kielen taidot. Hänellä on valmiudet oman ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Hän tuntee alan yhteiskunnallistaloudelliset yhteydet ja liiketoimintamallit. Hän voi toimia myös yrittäjänä sekä kansainvälisissä toimintaympäristöissä.
Korkeakoulusta valmistuvien työprofiilit
Elokuva ja televisio -koulutuksesta valmistunut medianomi voi työskennellä alan tuotantoyhtiöissä, mediataloissa joko julkisella tai yksityisellä sektorilla, tai itsenäisenä ammatinharjoittajana.
Jatko-opinnot
Hakukelpoisuus ylempään ammattikorkeakoulututkintoon tai maisteriopintoihin yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa.
Opintosuorituksia ja arviointia koskevat säännöt
Opintosuoritusten arviointimenetelmät määritellään opintojen toteutussuunnitelmassa. Arvioinnista vastaa opintosuorituksen toteutuksesta vastaava opettaja. Opiskelijan tulee saada opintosuorituksen alkaessa tiedot arvioinnin perusteista, joiden tulee pohjautua opintosuorituksen tavoitteisiin. Arviointi tapahtuu pääsääntöisesti opintojaksoittain ja tehdään niille opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet ja jotka on hyväksytty opintojaksolle. Opintosuorituksen mahdolliset osasuoritukset voidaan tarvittaessa arvioida erikseen. Opettaja voi toteutussuunnitelmassa esitetyissä arviointiperusteissa ilmoittaa osasuoritusten voimassaolosta. Arviointiasteikko on seuraava: kiitettävä (5), erittäin hyvä (4), hyvä (3), erittäin tyydyttävä (2), tyydyttävä (1), hylätty (0) ja hyväksytty (H). Arviointiasteikosta poikkeamisista päättää rehtori.
Valmistuminen
Tutkintovaatimusten ja opetussuunnitelman mukaisten opintojen suorittaminen hyväksytysti.
Opintojen toteuttaminen
Kokopäiväopiskelu
Tutkinto-ohjelman vastaava
Tutkintovastaava Aura Kaarivuo PL 4040, 00079 Metropolia Puh: 040 179 7459 etunimi.sukunimi[at]metropolia.fi
Tutkinnon taso
Ammattikorkeakoulututkinto
Harjoittelu ja työelämäyhteistyö
Opintoihin sisältyy 30 opintopisteen työharjoittelu. Työharjoittelu toteutuu pääsääntöisesti kolmannen ja neljännen vuoden opintojen aikana. Opiskelija voi tehdä harjoittelun 1-3 jaksossa.
Opiskelijavaihto
Opiskelijavaihtoon lähtemistä suositellaan pääsääntöisesti kolmannen opiskeluvuoden keväällä.
Media ja elokuva
Ajoitussuunnitelmat:
Media ja elokuva
Ajoitussuunnitelmat: