Laatu ja tuoteturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FO60-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.05.2024 - 31.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 40
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Markus Räsänen
- Pia-Tuulia Laine
- Ryhmät
-
BIO22Bio- ja elintarviketekniikka
- Opintojakso
- TX00FO60
Toteutuksella on 14 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 43 t 45 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 21.10.2024 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA218
Oppimistila
|
Ti 22.10.2024 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA218
Oppimistila
|
Ma 28.10.2024 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
Ekskursio Lidlin pääkonttorille
|
Ti 29.10.2024 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA218
Oppimistila
|
Ke 30.10.2024 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA218
Oppimistila
|
Ke 06.11.2024 klo 12:00 - 17:00 (5 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA104
Oppimistila
|
Ti 12.11.2024 klo 08:15 - 11:00 (2 t 45 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA104
Oppimistila
|
Ke 13.11.2024 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
Ryhmän valitsemassa paikassa
|
Ma 18.11.2024 klo 12:00 - 15:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA218
Oppimistila
|
Ti 19.11.2024 klo 08:00 - 11:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
Tehtävän tekeminen ryhmän valitsemassa paikassa
|
Ti 26.11.2024 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMA106
Oppimistila
|
Ke 27.11.2024 klo 09:00 - 13:00 (4 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
Ekskursio_Vierailu Kokkikartanolla
|
Ti 03.12.2024 klo 08:00 - 10:30 (2 t 30 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002_RYHMÄTENTTI |
MMA106
Oppimistila
|
Ke 11.12.2024 klo 09:00 - 11:30 (2 t 30 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002 |
MMC104
Demotila
|
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.
Sisältö
• Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset.
• Elintarviketuotannon omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
• Bioalan tuotteiden säilyvyyden tutkiminen
Aika ja paikka
2. periodi
Myyrmäen kampus, Leiritie 1, 01600 Vantaa
Oppimateriaalit
Luentomateriaalit
Ryhmätyöskentelyssä laadittavat materiaalit
Yksilötyönä tehtävä dokumentti
Chat-alustan materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot (kurssisuunnitelman mukaisesti)
Ekskursiot (2 kpl, pakolliset)
Yritykseltä saadut tehtävänannot
Ryhmätyöt
Yksilötyöt
Ryhmätentti
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Työelämäyhteistyö
* ekskursiot
* tehtävänanto yritykseltä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ryhmätentti ke 3.12 klo 8 - 10.30
Ei uusintamahdollisuutta, sillä kurssiarviointi koostuu useammasta osasta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot lukujärjestyksen mukaan
Ryhmätyöt
Ekskursioille osallistuminen ja siitä "mitä opin"-dokumentin kirjoittaminen
Yksilötyönä chat-alueen keskustelu
Tenttiin valmistautuminen
Sisällön jaksotus
Lukujärjestys
Kurssisuunnitelma, joka julkaistaan ensimmäisellä kurssikerralla ma 21.10 klo 13-16.
Lisätietoja opiskelijoille
Ensimmäisellä kurssikerralla ma 21.10 klo 13-16 käydään läpi kurssin sisältöön ja arviointiin liittyvät asiat.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
60 p: Ryhmätentti
10 p: Mitä opin ekskursioista -dokumentti
20 p: Video & diasetti aiheesta BRC vs lakisääteiset vaatimukset
10 p: Chattailu laatukulttuurista
Yhteensä 100 p
HUOM!
Jos yli 80 % täyttää kurssipalautteen (DL to 12.12), niin kaikki saavat 5 p lisää kurssin kokonaispisteisiin
Jos yli 70 % täyttää, saa 3 p lisää
Jos yli 60 % täyttää, saa 1 p lisää
Esitietovaatimukset
Elintarvikekemia
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Bioalan raaka-aineet ja prosessit