Laatu ja tuoteturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FO60-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.05.2024 - 31.05.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Markus Räsänen
- Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
-
BIO22Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.
Sisältö
1. Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset. Elintarviketuotannon riskinhallintajärjestelmä HACCP. Elintarvikevalvonta.
2. Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
3. Yrityskohtaiset laatu- ja turvallisuusstandardit
4. Laadun ja elintarviketurvallisuuden käytännön hallintakeinoja
5. Laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittäminen
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
-