Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja tuoteturvallisuusLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00FO60

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.

Sisältö

• Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset.
• Elintarviketuotannon omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
• Bioalan tuotteiden säilyvyyden tutkiminen

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Bioalan raaka-aineet ja prosessit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet

Siirry alkuun