Laatu ja tuoteturvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FO60-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
- Ajoitus
-
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Markus Räsänen
- Pia-Tuulia Laine
- Ryhmät
-
BIO23Bio- ja elintarviketekniikka
- Opintojakso
- TX00FO60
Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 52 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 20.10.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA207
Oppimistila
|
Ti 21.10.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 22.10.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ma 27.10.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA207
Oppimistila
|
Ti 28.10.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 29.10.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ma 03.11.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA207
Oppimistila
|
Ti 04.11.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 05.11.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ma 10.11.2025 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA207
Oppimistila
|
Ti 11.11.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 12.11.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ti 18.11.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 19.11.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ti 25.11.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 26.11.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ti 02.12.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 03.12.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Ti 09.12.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA110
Oppimistila
|
Ke 10.12.2025 klo 11:00 - 14:00 (3 t 0 min) |
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003 |
MMA103
Oppimistila
|
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.
Sisältö
• Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset.
• Elintarviketuotannon omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
• Bioalan tuotteiden säilyvyyden tutkiminen
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet
Esitietovaatimukset
Elintarvikekemia
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Bioalan raaka-aineet ja prosessit