Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja tuoteturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FO60-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Markus Räsänen
Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
BIO23
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00FO60

Toteutuksella on 20 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 52 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ma 20.10.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA207 Oppimistila
Ti 21.10.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 22.10.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ma 27.10.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA207 Oppimistila
Ti 28.10.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 29.10.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ma 03.11.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA207 Oppimistila
Ti 04.11.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 05.11.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ma 10.11.2025 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA207 Oppimistila
Ti 11.11.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 12.11.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ti 18.11.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 19.11.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ti 25.11.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 26.11.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ti 02.12.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 03.12.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Ti 09.12.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA110 Oppimistila
Ke 10.12.2025 klo 11:00 - 14:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3003
MMA103 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.

Sisältö

• Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset.
• Elintarviketuotannon omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
• Bioalan tuotteiden säilyvyyden tutkiminen

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Bioalan raaka-aineet ja prosessit

Siirry alkuun