Soveltava projektiLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: TX00FO51
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Tämän opintojakson tavoitteena on syventää tietämystäsi omassa pääaineessasi; Puhtaat tuotantoteknologiat tai Bio- ja elintarviketekniikka.
Pääset tutustumaan yhteen tai useampaan alan tuoteryhmään tarkemmin, sukeltaen syvälle niiden ominaisuuksiin ja valmistusprosesseihin käytännön projektityön kautta laboratorioympäristössä.
Opit myös toimimaan asiantuntijana erilaisissa tutkimus- ja kehittämistehtävissä ja -ympäristöissä. Taitosi tiedonhankinnassa ja kriittisessä arvioinnissa vahvistuvat, ja osaat käyttää tietoa tavoitteellisesti. Lisäksi opit suullisen ja kirjallisen viestinnän parhaat käytännöt ja sovellat niitä tarkoituksenmukaisesti eri tilanteissa.
Sisältö
• Aihealueeseen tutustuminen
• Projektisuunnitelman laatiminen ja tarvittavien materiaalien sekä välineiden hankkiminen
• Kokeellinen osuus
• Projektin raportointi ja esittely
• Esiintymistaidot, puhumalla vaikuttaminen ja palautteen antaminen
• Viestintä projekteissa sekä tutkimus- ja kehittämistehtävissä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan, käsitteisiin ja toimintaympäristöön
- osaa toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- toimii hyvin ryhmän jäsenenä
- toimii turvallisesti
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
- organisoida omaa ja opiskelijaryhmän toimintaa
- toimia turvallisuus huomioiden
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita