Siirry suoraan sisältöön

Soveltava projekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FO51-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2024 - 31.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.03.2025 - 09.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 43
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Markus Räsänen
Patrik Paxal
Elina Hovila
Ryhmät
TXM24S1BE
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00FO51

Toteutuksella on 23 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 68 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ma 17.03.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMC304 Oppimistila
Ke 19.03.2025 klo 10:00 - 11:00
(1 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001, tietokantakoulutus
MMC304 Oppimistila
Ke 19.03.2025 klo 13:00 - 14:00
(1 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001, Soveltava projekti TX00FO51-3002, tietokantakoulutus
MMC308 Oppimistila
To 20.03.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
To 27.03.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
Pe 28.03.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Pe 28.03.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ma 31.03.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMC304 Oppimistila
To 03.04.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
Pe 04.04.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Pe 04.04.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
To 10.04.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
Pe 11.04.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Pe 11.04.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ke 16.04.2025 klo 10:00 - 14:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
To 17.04.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
To 17.04.2025 klo 13:00 - 17:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMC304 Oppimistila
Ke 23.04.2025 klo 10:00 - 14:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
To 24.04.2025 klo 11:00 - 13:00
(2 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA111a Oppimistila
Pe 25.04.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Pe 25.04.2025 klo 12:30 - 16:30
(4 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMA250 Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 29.04.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001, ohjauskeskustelu ryhmittäin
MMA213.2 Yhteistyötila
Ti 06.05.2025 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Soveltava projekti TX00FO51-3001
MMB301 Auditorio 3 krs.
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Tämän opintojakson tavoitteena on syventää tietämystäsi omassa pääaineessasi; Puhtaat tuotantoteknologiat tai Bio- ja elintarviketekniikka.

Pääset tutustumaan yhteen tai useampaan alan tuoteryhmään tarkemmin, sukeltaen syvälle niiden ominaisuuksiin ja valmistusprosesseihin käytännön projektityön kautta laboratorioympäristössä.

Opit myös toimimaan asiantuntijana erilaisissa tutkimus- ja kehittämistehtävissä ja -ympäristöissä. Taitosi tiedonhankinnassa ja kriittisessä arvioinnissa vahvistuvat, ja osaat käyttää tietoa tavoitteellisesti. Lisäksi opit suullisen ja kirjallisen viestinnän parhaat käytännöt ja sovellat niitä tarkoituksenmukaisesti eri tilanteissa.

Sisältö

• Aihealueeseen tutustuminen
• Projektisuunnitelman laatiminen ja tarvittavien materiaalien sekä välineiden hankkiminen
• Kokeellinen osuus
• Projektin raportointi ja esittely
• Esiintymistaidot, puhumalla vaikuttaminen ja palautteen antaminen
• Viestintä projekteissa sekä tutkimus- ja kehittämistehtävissä

Aika ja paikka

Leiritie 1, Myyrmäen kampus, 4. periodi

Oppimateriaalit

Luennot
Laboratoriotyöt ja -ohjeet

Spesifiset tieteelliset julkaisut ja kirjallisuus, projektin aiheen mukaan.

Opetusmenetelmät

Luennot
Laboratoriotyöt
Laboratoriotyöraportti
Ryhmätyöskentely
Esittäminen

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Toteutuksella ei ole tenttiä, vaan sisältö koostuu projekti- ja laboratoriotyöskentelystä, projektin suunnittelusta ja projektin raportoinnista sekä loppuesityksestä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot lukujärjestyksen mukaan
Projektin tekeminen ryhmissä, sisältää kirjallisen ja laboratorio-osion; laboratoriotyöskentely lukujärjestyksen mukaan (5 x 4h = 20h per ryhmä)
Projektin raportointi ryhmissä
Loppuesityksen valmistelu ja esittäminen

Sisällön jaksotus

Lukujärjestyksen mukaan.

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssin KICK OFF -tilaisuus 1 (aloitus ja kurssi-info, ryhmien jaot):

BIOE: MA 17.3. klo 15.00
PT: TI 18.3. klo 9.00


KICK-OFF -tilaisuus 2, (projektin alustus):
BIOE: 20.3. klo 11.00-13.00
PT: 24.3. 15.00 - 17.00

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija
- osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan, käsitteisiin ja toimintaympäristöön
- osaa toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- toimii hyvin ryhmän jäsenenä
- toimii turvallisesti

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
- organisoida omaa ja opiskelijaryhmän toimintaa
- toimia turvallisuus huomioiden

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotöihin osallistuminen pakollista. Poissaolon voi korvata toisessa labraryhmässä.

Arviointi:
Viestintä 40 %
Projekti 50 %
Vertaisarviointi 10 %

Kurssipalaute, max 5p lisää

Jos yli 80 % täyttää kurssipalautteen (DL 9.5.) mennessä), niin kaikki opiskelijat saavat 5p lisää kurssin kokonaispisteisiin
Jos yli 70 % täyttää, saa 3p lisää
Jos yli 60 % täyttää, saa 1p lisää

Arvosanarajat ilmoitetaan myöhemmin.

Siirry alkuun