Soveltava projekti (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00FO51-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
02.12.2024 - 31.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.03.2025 - 09.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
- Toimipiste
- Leiritie 1
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 43
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Markus Räsänen
- Patrik Paxal
- Elina Hovila
- Ryhmät
-
TXM24S1BEBio- ja elintarviketekniikka
- Opintojakso
- TX00FO51
Toteutuksella on 23 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 68 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
Ma 17.03.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMC304
Oppimistila
|
Ke 19.03.2025 klo 10:00 - 11:00 (1 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001, tietokantakoulutus |
MMC304
Oppimistila
|
Ke 19.03.2025 klo 13:00 - 14:00 (1 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001, Soveltava projekti TX00FO51-3002, tietokantakoulutus |
MMC308
Oppimistila
|
To 20.03.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
To 27.03.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
Pe 28.03.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA151
Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Pe 28.03.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA151
Bioprosessitekniikan laboratorio
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Ma 31.03.2025 klo 15:00 - 17:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMC304
Oppimistila
|
To 03.04.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
Pe 04.04.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Pe 04.04.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
To 10.04.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
Pe 11.04.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Pe 11.04.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Ke 16.04.2025 klo 10:00 - 14:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
To 17.04.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
To 17.04.2025 klo 13:00 - 17:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMC304
Oppimistila
|
Ke 23.04.2025 klo 10:00 - 14:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
To 24.04.2025 klo 11:00 - 13:00 (2 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA111a
Oppimistila
|
Pe 25.04.2025 klo 08:00 - 12:00 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Pe 25.04.2025 klo 12:30 - 16:30 (4 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMA250
Elintarviketekniikan laboratorio
MMA151 Bioprosessitekniikan laboratorio MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2 |
Ti 29.04.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001, ohjauskeskustelu ryhmittäin |
MMA213.2
Yhteistyötila
|
Ti 06.05.2025 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Soveltava projekti TX00FO51-3001 |
MMB301
Auditorio 3 krs.
|
Tavoitteet
Tämän opintojakson tavoitteena on syventää tietämystäsi omassa pääaineessasi; Puhtaat tuotantoteknologiat tai Bio- ja elintarviketekniikka.
Pääset tutustumaan yhteen tai useampaan alan tuoteryhmään tarkemmin, sukeltaen syvälle niiden ominaisuuksiin ja valmistusprosesseihin käytännön projektityön kautta laboratorioympäristössä.
Opit myös toimimaan asiantuntijana erilaisissa tutkimus- ja kehittämistehtävissä ja -ympäristöissä. Taitosi tiedonhankinnassa ja kriittisessä arvioinnissa vahvistuvat, ja osaat käyttää tietoa tavoitteellisesti. Lisäksi opit suullisen ja kirjallisen viestinnän parhaat käytännöt ja sovellat niitä tarkoituksenmukaisesti eri tilanteissa.
Sisältö
• Aihealueeseen tutustuminen
• Projektisuunnitelman laatiminen ja tarvittavien materiaalien sekä välineiden hankkiminen
• Kokeellinen osuus
• Projektin raportointi ja esittely
• Esiintymistaidot, puhumalla vaikuttaminen ja palautteen antaminen
• Viestintä projekteissa sekä tutkimus- ja kehittämistehtävissä
Aika ja paikka
Leiritie 1, Myyrmäen kampus, 4. periodi
Oppimateriaalit
Luennot
Laboratoriotyöt ja -ohjeet
Spesifiset tieteelliset julkaisut ja kirjallisuus, projektin aiheen mukaan.
Opetusmenetelmät
Luennot
Laboratoriotyöt
Laboratoriotyöraportti
Ryhmätyöskentely
Esittäminen
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Toteutuksella ei ole tenttiä, vaan sisältö koostuu projekti- ja laboratoriotyöskentelystä, projektin suunnittelusta ja projektin raportoinnista sekä loppuesityksestä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot lukujärjestyksen mukaan
Projektin tekeminen ryhmissä, sisältää kirjallisen ja laboratorio-osion; laboratoriotyöskentely lukujärjestyksen mukaan (5 x 4h = 20h per ryhmä)
Projektin raportointi ryhmissä
Loppuesityksen valmistelu ja esittäminen
Sisällön jaksotus
Lukujärjestyksen mukaan.
Lisätietoja opiskelijoille
Kurssin KICK OFF -tilaisuus 1 (aloitus ja kurssi-info, ryhmien jaot):
BIOE: MA 17.3. klo 15.00
PT: TI 18.3. klo 9.00
KICK-OFF -tilaisuus 2, (projektin alustus):
BIOE: 20.3. klo 11.00-13.00
PT: 24.3. 15.00 - 17.00
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan, käsitteisiin ja toimintaympäristöön
- osaa toimia hyvin ammattialan tyypillisissä tehtävissä ja tilanteissa
- toimii hyvin ryhmän jäsenenä
- toimii turvallisesti
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti
- arvioida ja käyttää erilaisia tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
- organisoida omaa ja opiskelijaryhmän toimintaa
- toimia turvallisuus huomioiden
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija osaa
- etsiä ammatillista tietoa ohjattuna
- käyttää alan käsitteitä oikein ja erottaa arkitiedon tutkitusta tiedosta
- toimia yksittäisissä ammatillisissa tilanteissa ohjeistuksen mukaisesti
- osoittaa tietämystä ammattialastaan
- toimia opiskelijaryhmän jäsenenä
- noudattaa turvallisuusohjeita
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Laboratoriotöihin osallistuminen pakollista. Poissaolon voi korvata toisessa labraryhmässä.
Arviointi:
Viestintä 40 %
Projekti 50 %
Vertaisarviointi 10 %
Kurssipalaute, max 5p lisää
Jos yli 80 % täyttää kurssipalautteen (DL 9.5.) mennessä), niin kaikki opiskelijat saavat 5p lisää kurssin kokonaispisteisiin
Jos yli 70 % täyttää, saa 3p lisää
Jos yli 60 % täyttää, saa 1p lisää
Arvosanarajat ilmoitetaan myöhemmin.