Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikasvatuksen lähtökohdat ja työtavat 2Laajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: KX00DW91

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kuvata ja reflektoida luovaan ryhmätoimintaan vaikuttavia tekijöitä oppijan näkökulmasta sekä soveltaa tätä kehittäen omaa pedagogista ajatteluaan. Hän osaa hankkia omatoimisesti tietoa musiikkipedagogiikasta tehtävissä sovituista aiheista sekä käyttää luennoilla ja annetussa kirjallisuudessa syvenevää ymmärrystään oman pedagogisen ajattelunsa rakentamisessa. Hän kykenee toimimaan vuorovaikutuksessa ja ryhmäkeskusteluissa rakentavasti ja osaa näissä huomioida myös toisten oppimista. Opiskelija osaa reflektoida erilaisia käsityksiä oppimisesta ja opettamisesta sekä tunnistaa niiden vaikutuksia ympäröivässä opetuskulttuurissa. Opiskelija osaa käyttää musiikkikasvatuksen työtapoja monipuolisesti opetuksen suunnittelussa ja viedä näitä käytäntöön. Hän osaa musiikkitoiminnan suunnittelussa huomioida oppijoiden erilaisia tarpeita, ryhmän tilanteita sekä oppimiseen vaikuttavia kokonaisvaltaisia näkökulmia. Hän pystyy reflektoimaan omaa kehittymistään pedagogina. Opiskelija osaa toimia vuorovaikutustilanteissa joustavasti erilaisissa ryhmätehtävissä.

Sisältö

Oppiminen osana yhteisön hyvän elämän rakentumista, musiikkitoiminnan ja oppimisen erilaiset muodot, opetuksen suunnittelu, oppijalähtöisyys, vuorovaikutus, reflektointi yksin ja yhdessä.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa tunnistaa ja erotella luovan ryhmätoiminnan työtapoja, pedagogisia prosesseja -lähestymistapoja ja toimintaa. Hän kykenee reflektoimaan musiikillisessa vuorovaikutustilanteessa vaikuttavia tekijöitä sekä yhdistää niitä oppimaansa. Opiskelija osaa käyttää musiikkikasvatuksen työtapoja opetuksen suunnittelussa ja kokeilla niitä käytännössä ryhmän päämäärää tukien. Hän osaa reflektoida kehittymistään pedagogina.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa suunnitella musiikkitoimintaa ottaen huomioon monipuolisesti oppimiseen vaikuttavia tekijöitä liittyen elämänkulkuun ja ryhmän vuorovaikutukseen. Opiskelija osaa erotella oppijalähtöisen opettamisen taustalla vaikuttavia käsityksiä sekä tunnistaa näiden vaikutuksia näkemissään oppimistilanteissa. Hän osaa reflektoida omaa oppimistaan sekä kokemiaan ja näkemiään opetustilanteita. Opiskelija osaa toimia työryhmän aktiivisena jäsenenä ja antaa rakentavaa palautetta muiden ryhmän jäsenten tuotoksista.

Siirry alkuun