Siirry suoraan sisältöön

Laatu ja tuoteturvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FO60-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.05.2024 - 31.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
21.10.2024 - 13.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Markus Räsänen
Pia-Tuulia Laine
Ryhmät
BIO22
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00FO60

Toteutuksella on 14 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 43 t 45 min.

Aika Aihe Tila
Ma 21.10.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA218 Oppimistila
Ti 22.10.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA218 Oppimistila
Ma 28.10.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
Ekskursio Lidlin pääkonttorille
Ti 29.10.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA218 Oppimistila
Ke 30.10.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA218 Oppimistila
Ke 06.11.2024 klo 12:00 - 17:00
(5 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA104 Oppimistila
Ti 12.11.2024 klo 08:15 - 11:00
(2 t 45 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA104 Oppimistila
Ke 13.11.2024 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
Ryhmän valitsemassa paikassa
Ma 18.11.2024 klo 12:00 - 15:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA218 Oppimistila
Ti 19.11.2024 klo 08:00 - 11:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
Tehtävän tekeminen ryhmän valitsemassa paikassa
Ti 26.11.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMA106 Oppimistila
Ke 27.11.2024 klo 09:00 - 13:00
(4 t 0 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
Ekskursio_Vierailu Kokkikartanolla
Ti 03.12.2024 klo 08:00 - 10:30
(2 t 30 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002_RYHMÄTENTTI
MMA106 Oppimistila
Ke 11.12.2024 klo 09:00 - 11:30
(2 t 30 min)
Laatu ja tuoteturvallisuus TX00FO60-3002
MMC104 Demotila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtää, mitä kokonaisvaltainen laatu- ja turvallisuusajattelu tarkoittaa organisaation toiminnassa. Opiskelija tuntee lakisääteiset ja yleisimpiä yritysten vapaaehtoisia laatu- ja turvallisuusjärjestelmiä. Lisäksi hän osaa suunnitella ja kehittää toimenpiteitä, joilla tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuus varmistetaan.

Sisältö

• Lakisääteiset laatu- ja turvallisuusvaatimukset.
• Elintarviketuotannon omavalvonta ja viranomaisvalvonta
• Vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit
• Bioalan tuotteiden säilyvyyden tutkiminen

Aika ja paikka

2. periodi
Myyrmäen kampus, Leiritie 1, 01600 Vantaa

Oppimateriaalit

Luentomateriaalit
Ryhmätyöskentelyssä laadittavat materiaalit
Yksilötyönä tehtävä dokumentti
Chat-alustan materiaali

Opetusmenetelmät

Luennot (kurssisuunnitelman mukaisesti)
Ekskursiot (2 kpl, pakolliset)
Yritykseltä saadut tehtävänannot
Ryhmätyöt
Yksilötyöt
Ryhmätentti

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Työelämäyhteistyö
* ekskursiot
* tehtävänanto yritykseltä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ryhmätentti ke 3.12 klo 8 - 10.30
Ei uusintamahdollisuutta, sillä kurssiarviointi koostuu useammasta osasta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot lukujärjestyksen mukaan
Ryhmätyöt
Ekskursioille osallistuminen ja siitä "mitä opin"-dokumentin kirjoittaminen
Yksilötyönä chat-alueen keskustelu
Tenttiin valmistautuminen

Sisällön jaksotus

Lukujärjestys
Kurssisuunnitelma, joka julkaistaan ensimmäisellä kurssikerralla ma 21.10 klo 13-16.

Lisätietoja opiskelijoille

Ensimmäisellä kurssikerralla ma 21.10 klo 13-16 käydään läpi kurssin sisältöön ja arviointiin liittyvät asiat.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

• Opiskelija osoittaa syvällisempää ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän erittelee tarkemmin vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä ymmärtää yrityskohtaisia standardeja syvällisemmin.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan ja kehittämään monipuolisempia käytännön hallintakeinoja, jotka edistävät laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen vaiheittaisen prosessin ja osaa soveltaa periaatteita käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Opiskelija osoittaa syvällistä ja kokonaisvaltaista ymmärrystä lakisääteisistä vaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta sekä niiden integroinnista organisaation toimintaan.
• Hän tunnistaa lakisääteisten vaatimusten taustalla olevat periaatteet ja ymmärtää laaja-alaisesti erilaisia vapaaehtoisia laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardeja sekä yrityskohtaisia standardeja.
• Opiskelija pystyy innovatiivisesti suunnittelemaan ja kehittämään tehokkaita käytännön hallintakeinoja, jotka tukevat laadun ja tuoteturvallisuuden jatkuvaa parantamista.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen syvällisesti ja pystyy soveltamaan strategioita käytännössä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

• Opiskelija osoittaa perustason ymmärrystä lakisääteisistä laatu- ja turvallisuusvaatimuksista, HACCP-järjestelmästä ja elintarvikevalvonnasta.
• Hän tunnistaa vapaaehtoiset laatu- ja elintarviketurvallisuusstandardit sekä yrityskohtaiset standardit perustasolla.
• Opiskelija kykenee suunnittelemaan perustason käytännön hallintakeinoja tuotteiden laatu- ja tuoteturvallisuuden varmistamiseksi.
• Ymmärtää laadun ja elintarviketurvallisuuden kehittämisen perusperiaatteet

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

60 p: Ryhmätentti
10 p: Mitä opin ekskursioista -dokumentti
20 p: Video & diasetti aiheesta BRC vs lakisääteiset vaatimukset
10 p: Chattailu laatukulttuurista
Yhteensä 100 p

HUOM!
Jos yli 80 % täyttää kurssipalautteen (DL to 12.12), niin kaikki saavat 5 p lisää kurssin kokonaispisteisiin
Jos yli 70 % täyttää, saa 3 p lisää
Jos yli 60 % täyttää, saa 1 p lisää

Esitietovaatimukset

Elintarvikekemia
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia
Bioalan raaka-aineet ja prosessit

Siirry alkuun