Työhyvinvoinnin johtaminen (NON-STOP) (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02507-YJO220203-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
10.10.2024 - 02.06.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
- Ajoitus
-
02.01.2025 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Satakunnan ammattikorkeakoulu, SAMK kampus Pori
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 499
- Opintojakso
- C-02507-YJO220203
Aika ja paikka
SAMK Moodle 2.1.-31.7.2025 HUOM: Opiskelijat, jotka ovat ilmoittautuneet toteutukselle ennen opettajien vapaajakson alkua hyväksytään opintojaksolle viimeistään 12.12. Ajalla 13.12.2024-7.1.2025 ilmoittautuneet hyväksytään toteutukselle viikolla 2. Tämän jälkeen ilmoittautuneet hyväksytään viikoittain.
Oppimateriaalit
Opintojakson oppimateriaali, kirjallisuus ja ohjeet opintosuoritteisiin ovat Moodlessa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson aihepiirit, aineistot ja tehtävät ovat työelämälähtöisiä.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla tehtävät oppimistehtävät määräytyvät opiskelijan valitseman osaamistavoitteen mukaisesti. Opiskelija voi osaamistavoitteensa mukaisesti pyrkiä arvosanoihin Tyydyttävä 1-Kiitettävä 5. Opintojakson oppimistehtävien yhteenlaskettu enimmäispistemäärä on 100 oppimispistettä (p). Arvosanarajat on kerrottu Moodlessa. Kaikki oppimistehtävät tulee palauttaa 31.7.2025 klo 23.59 mennessä. Vapaaehtoiset ohjaustuokiot Hillissä, päivämäärät Moodlessa.
Kansainvälisyys
Hill, Moodle, Loki, Turnitin
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät arvioidaan numeraalisesti hylätty,1-5. Oppimistehtävät ovat: Tentti ja verkkokeskustelu Huoneentaulu (power point -tallenteen tekeminen) ja verkkokeskustelu Asiantuntijablogi ja verkkokeskustelu Itse- ja vertaisarviointi Oppimistehtävien arvioinnit tehdään 1-4 kertaa kuukaudessa. Arviointeja ei tehdä opettajien talviloman aikana eikä vko 25-32/25. Kesävapaajakson aikana palautetut tehtävät arvioidaan elokuussa 2025.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työ 135 h: * Työhyvinvoinnin strateginen johtaminen 1 op = 27 h * Työhyvinvoinnin tekijät 2 op = 54 h * Työhyvinvoinnin tukeminen ja kehittäminen 2 op = 54 h
Sisällön jaksotus
Opintojakson jaksotus on kerrottu Moodlessa.
Hylätty (0)
Opintosuoritteet hylätään, jos ne eivät noudata tehtävänantoa tai jos niissä esiintyy plagiointia. Opintosuoritteesta saatua arviointia 0 ei voi korottaa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erityisosaamista osoittavaa käsitteistöä sujuvasti ja systemaattisesti ja tuntee työhyvinvoinnin johtamisen kokonaisuuden. Opiskelija on perehtynyt substanssin kannalta keskeisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin tutkimuksiin ja muihin lähdeaineistoihin ja käyttää niitä johdonmukaisesti hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija kuvaa ja selittää työhyvinvoinnin johtamisen strategiset prosessit. Opiskelija selittää työyhteisön toimintaa ja omaa rooliaan ryhmässä työhyvinvoinnin kontekstissa. Opiskelija esittelee työhyvinvoinnin johtamiseen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä sosiaalisesti kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erityisosaamista osoittavaa käsitteistöä asiantuntevasti ja tarkoituksenmukaisesti työhyvinvoinnin johtamisen kokonaisuuksia halliten. Opiskelija arvioi substanssiin liittyvien tutkimusten ja muiden lähdeaineistojen luotettavuutta ja käyttää aineistoja monipuolisesti. Opiskelija toimii vastuullisesti ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija arvioi ja vertailee työhyvinvoinnin johtamisen strategisia prosesseja ja soveltaa niitä omassa toiminnassaan. Opiskelija analysoi omaa ja työyhteisön toimintaa ja osaamista monipuolisesti. Opiskelija osoittaa kykyä toimia tavoitteellisesti ja tilannekohtaisesti omaa ja työryhmän toimintaa organisoiden. Opiskelija analysoi monipuolisesti työhyvinvoinnin johtamiseen ja työssä jaksamiseen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä ja suunnittelee tarkoituksenmukaisia kehittämistoimenpiteitä sosiaalisesti kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija käyttää työhyvinvointiin liittyvää erikoistunutta käsitteistöä asiantuntevasti ja laaja-alaisesti ja osoittaa itsenäistä ajattelua ja asiantuntijuutta työhyvinvoinnin johtamisen kontekstissa. Opiskelija käyttää substanssiin liittyvää kriittisesti valittua, luotettavaa kotimaista ja kansainvälistä lähdeaineistoa asiantuntevasti perustellen, vastuullisesti ja hyvän tieteellisen käytännön periaatteita noudattaen. Opiskelija osoittaa kykyä arvioida ja kehittää työyhteisön toimintaa niin että työryhmän jäsenten erilaiset osaamiset hyödynnetään mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Opiskelija analysoi monipuolisesti ja kriittisesti työhyvinvoinnin johtamiseen ja työssä jaksamineen vaikuttavia yksilöllisiä ja yhteisöllisiä tekijöitä. Opiskelijalla osoittaa kykyä suunnitella ja johtaa strategian mukaisia perusteltuja kehittämistoimenpiteitä, jotka vahvistavat sosiaalisesti kestävää kehitystä.
Opetusmenetelmät
Työhyvinvoinnin johtaminen -opintojakso toteutuu verkko-opintoina. Opintojakso koostuu kolmesta työhyvinvoinnin johtamisen teemasta ja niihin liittyvistä opintosuoritteista * Työhyvinvoinnin strateginen johtaminen * Työhyvinvoinnin tekijät * Työhyvinvoinnin tukeminen ja kehittäminen Opintojakso arvioidaan asteikolla hylätty,1-5. Opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.6.2025.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso on tarkoitettu yamk-opiskelijoille sekä täydennyskoulutukseksi työelämässä jo oleville. Opintosuoritteet palautetaan Turnitin-plagiaatintunnistusohjelmiston kautta. Opiskelijan tulee hyväksyä Turnitin (EULA) palautusta tehdessään. Opintojaksopalaute annetaan Tuudossa
Arviointiasteikko
1-5