Health Promotion (3 cr)
Code: SX00FZ42-3002
General information
- Enrollment
-
05.05.2025 - 14.09.2025
Registration for implementation has not started yet.
- Timing
-
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 3 cr
- Mode of delivery
- On-campus
- Unit
- (2019-2024) School of Health Care
- Campus
- Myllypurontie 1
- Teaching languages
- Finnish
- English
- Seats
- 0 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Nursing
- Groups
-
SXN25S1B2Degree Programme in Nursing Daytime Studies, separate application (diploma)
- Course
- SX00FZ42
Implementation has 1 reservations. Total duration of reservations is 3 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 18.11.2025 time 09:00 - 12:00 (3 h 0 min) |
Session on sexual health |
MPA4011
Luentosali
|
Objective
Student
- understands the theoretical levels, foundations and principles of health promotion
- can identify factors linked to public health and perceive changes in the health of the population
- can identify factors affecting the health of a community and apply this knowledge in their own work
- can apply a health promotion approach in their work: bringing up health habits and supporting health changes
- can apply ethical principles in health promotion
- is able to consider sustainable development in health promotion.
Content
Levels of health promotion: prevention and promotion
Factors affecting population health: determinants of health
The link between lifestyle and health and prevention of risk factors for chronic diseases
National nutrition recommendations
A motivational, empowerment and solution-focused approach to health promotion
Ethics of health promotion
Sustainable development in health promotion
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija
- osaa riittävästi etsiä tietoa ja käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- omaa riittävät tiedot ja taidot ammatillisessa toiminnassa
- toimii asiakas-/potilaslähtöisesti ja huomioi turvallisuuden sekä eettiset periaatteet
- kykenee arvioimaan omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija
- osaa hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa toimintansa suunnittelussa
- osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti ja vastuullisesti
- osaa hyödyntää ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan, huomioiden turvallisuuden näkökulmat
- osaa toimia vuorovaikutuksessa moninaisuuden huomioiden
- tunnistaa omat vahvuudet sekä kehittymistarpeet
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija
- soveltaa laaja-alaisesti ja ammattialan tietoa näyttöön perustuen
- osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida toimintansa seurauksia
- toimii ammattieettisten periaatteiden mukaisesti, huomioiden turvallisuuden näkökulmat
- osaa toimia vuorovaikutuksessa moninaisuutta kunnioittaen
- tunnistaa omat vahvuudet sekä kehittymistarpeet ja osaa kehittää toimintaansa
Assessment criteria, approved/failed
HYVÄKSYTTY
Opiskelija
- osaa riittävästi etsiä tietoa ja käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- omaa riittävät tiedot ja taidot ammatillisessa toiminnassa
- toimii asiakas-/potilaslähtöisesti ja huomioi turvallisuuden sekä eettiset periaatteet
- kykenee arvioimaan omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan
HYLÄTTY
Opiskelija
- ei osaa riittävästi etsiä tietoa eikä osaa käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- ei omaa riittäviä tietoja ja taitoja ammatillisessa toiminnassa
- ei osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti eikä osaa huomioida turvallisuus- eikä eettisiä periaatteita
- ei kykene arvioimaan omia vahvuuksiaan tai kehittymistarpeitaan
Qualifications
N/A
Objective
Student
- understands the theoretical levels, foundations and principles of health promotion
- can identify factors linked to public health and perceive changes in the health of the population
- can identify factors affecting the health of a community and apply this knowledge in their own work
- can apply a health promotion approach in their work: bringing up health habits and supporting health changes
- can apply ethical principles in health promotion
- is able to consider sustainable development in health promotion.
Content
Levels of health promotion: prevention and promotion
Factors affecting population health: determinants of health
The link between lifestyle and health and prevention of risk factors for chronic diseases
National nutrition recommendations
A motivational, empowerment and solution-focused approach to health promotion
Ethics of health promotion
Sustainable development in health promotion
Qualifications
N/A