Skip to main content

Health Promotion (3 cr)

Code: SX00FZ42-3002

General information


Enrollment
05.05.2025 - 14.09.2025
Registration for implementation has not started yet.
Timing
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Mode of delivery
On-campus
Unit
(2019-2024) School of Health Care
Campus
Myllypurontie 1
Teaching languages
Finnish
English
Seats
0 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Nursing
Groups
SXN25S1B2
Degree Programme in Nursing Daytime Studies, separate application (diploma)
Course
SX00FZ42

Implementation has 1 reservations. Total duration of reservations is 3 h 0 min.

Time Topic Location
Tue 18.11.2025 time 09:00 - 12:00
(3 h 0 min)
Session on sexual health
MPA4011 Luentosali
Changes to reservations may be possible.

Objective

Student
- understands the theoretical levels, foundations and principles of health promotion
- can identify factors linked to public health and perceive changes in the health of the population
- can identify factors affecting the health of a community and apply this knowledge in their own work
- can apply a health promotion approach in their work: bringing up health habits and supporting health changes
- can apply ethical principles in health promotion
- is able to consider sustainable development in health promotion.

Content

Levels of health promotion: prevention and promotion
Factors affecting population health: determinants of health
The link between lifestyle and health and prevention of risk factors for chronic diseases
National nutrition recommendations
A motivational, empowerment and solution-focused approach to health promotion
Ethics of health promotion
Sustainable development in health promotion

Evaluation scale

0-5

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija
- osaa riittävästi etsiä tietoa ja käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- omaa riittävät tiedot ja taidot ammatillisessa toiminnassa
- toimii asiakas-/potilaslähtöisesti ja huomioi turvallisuuden sekä eettiset periaatteet
- kykenee arvioimaan omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija
- osaa hyödyntää näyttöön perustuvaa tietoa toimintansa suunnittelussa
- osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti ja vastuullisesti
- osaa hyödyntää ammattieettisiä periaatteita toiminnassaan, huomioiden turvallisuuden näkökulmat
- osaa toimia vuorovaikutuksessa moninaisuuden huomioiden
- tunnistaa omat vahvuudet sekä kehittymistarpeet

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija
- soveltaa laaja-alaisesti ja ammattialan tietoa näyttöön perustuen
- osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti ja vastuullisesti sekä osaa arvioida toimintansa seurauksia
- toimii ammattieettisten periaatteiden mukaisesti, huomioiden turvallisuuden näkökulmat
- osaa toimia vuorovaikutuksessa moninaisuutta kunnioittaen
- tunnistaa omat vahvuudet sekä kehittymistarpeet ja osaa kehittää toimintaansa

Assessment criteria, approved/failed

HYVÄKSYTTY
Opiskelija
- osaa riittävästi etsiä tietoa ja käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- omaa riittävät tiedot ja taidot ammatillisessa toiminnassa
- toimii asiakas-/potilaslähtöisesti ja huomioi turvallisuuden sekä eettiset periaatteet
- kykenee arvioimaan omia vahvuuksiaan ja kehittymistarpeitaan

HYLÄTTY
Opiskelija
- ei osaa riittävästi etsiä tietoa eikä osaa käyttää alan tietoperustaa toimintansa suunnittelussa
- ei omaa riittäviä tietoja ja taitoja ammatillisessa toiminnassa
- ei osaa toimia asiakas-/potilaslähtöisesti eikä osaa huomioida turvallisuus- eikä eettisiä periaatteita
- ei kykene arvioimaan omia vahvuuksiaan tai kehittymistarpeitaan

Qualifications

N/A

Objective

Student
- understands the theoretical levels, foundations and principles of health promotion
- can identify factors linked to public health and perceive changes in the health of the population
- can identify factors affecting the health of a community and apply this knowledge in their own work
- can apply a health promotion approach in their work: bringing up health habits and supporting health changes
- can apply ethical principles in health promotion
- is able to consider sustainable development in health promotion.

Content

Levels of health promotion: prevention and promotion
Factors affecting population health: determinants of health
The link between lifestyle and health and prevention of risk factors for chronic diseases
National nutrition recommendations
A motivational, empowerment and solution-focused approach to health promotion
Ethics of health promotion
Sustainable development in health promotion

Qualifications

N/A

Go back to top of page