Siirry suoraan sisältöön

Kemia 2 (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00FR89-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 24.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ilmoittaudu toteutukselle OMAssa
Ajoitus
27.08.2025 - 22.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Media, muotoilu ja konservointi
Toimipiste
Hämeentie 135 D
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 17
Koulutus
Konservoinnin tutkinto-ohjelma
Opettajat
Kirsi Perkiömäki
Vastuuopettaja
Kirsi Perkiömäki
Ryhmät
KXA24S1
Konservoinnin tutkinto-ohjelma päivä
Opintojakso
KX00FR89
Toteutukselle KX00FR89-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija osaa polymeerikemian perusteet. Hän osaa luokitella luonnon- ja synteettisiä materiaaleja kemiallisiin ryhmiin sekä ymmärtää kemiallisen rakenteen vaikutuksen materiaalin ominaisuuksiin. Opiskelija tuntee materiaalien ikääntymiseen vaikuttavat tekijät ja niiden vaikutuksen materiaalin kemialliseen rakenteeseen. Opiskelija osaa tunnistaa luonnon- ja synteettisiä materiaaleja yksinkertaisilla tippatesteillä sekä suorittaa materiaalien ikäännytystestauksia.

Sisältö

Luonnon- ja synteettisten materiaalien teoriajaksot ja laboratoriotöitä. Teoriaosuus kattaa luonnonmateriaalien sekä polymeerien rakenteet ja erilaiset materiaalin lujuuteen, liukoisuuteen ja ikääntymiseen liittyvät seikat. Kestävän kehityksen näkökulmasta keskustellaan materiaalien kierrättämisestä ja luonnonvarojen käytöstä.

Aika ja paikka

Lähiopetus järjestetään Arabian kampuksella Hämeentie 135 D

Oppimateriaalit

Velson Horie - Materials for conservation, organic consolidants, adhesives and coatings
Lehtorin antama kirjallisuuslista ja luentomateriaalit
(Science for conservators Book 3 - Adhesives and coatings)

Opetusmenetelmät

Esittävä luento, lähiopetus, ohjatut harjoitukset, laboratoriotyöt, itsenäinen työ kirjallisuuden parissa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson tentti järjestetään kurssin lähipäivänä. Tentti on mahdollista uusia kerran erikseen järjestettävänä uusintatenttipäivänä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

EI valinnaisia suoritustapoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan viikkotyömäärä 1,5 opintopistettä kohti on 40 tuntia, josta noin 17 tuntia on kontaktiopetusta lehtorin kanssa. Loput tunneista osoitetaan joko työskentelyyn kirjallisuuden kanssa tai itsenäiseen käytännön työhön. 1 opintopiste (op) vastaa työmäärältään 27 tuntia (h).

Sisällön jaksotus

Kurssin aikataulu ja jaksotus julkaistaan omassa ennen kurssin alkua.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy hahmottamaan opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvän teorian. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja tuntee perustasolla konservoinnin materiaalien kemialliset koostumukset. Opiskelija osaa arvioida materiaalien ikääntymiseen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hahmottaa hyvin opintojakson aiheen perusideat ja -käsitteistön. Opiskelija osoittaa hyvää teoreettisen ja soveltavan tiedon tuntemusta. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja tuntee hyvin konservoinnin materiaalien kemialliset koostumukset. Opiskelija osaa arvioida materiaalien ikääntymiseen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee aihekokonaisuuden ja on saavuttanut erinomaisen tason tiedoissaan ja taidoissaan. Opiskelija osoittaa erinomaista teoreettisen ja soveltavan tiedon tuntemusta ja osaa soveltaa oppimaansa hyvin. Opiskelija tuntee kattavasti konservoinnin materiaalien kemialliset koostumuksetja kykenee arvioimaan miten erilaiset tekijät vaikuttavat materiaalien ikääntymiseen. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan sekä tiedon analysointiin ja soveltamiseen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija pystyy hahmottamaan opintojakson aiheen keskeisen peruskäsitteistön ja tuntee perustasolla siihen liittyvän teorian. Opiskelija hallitsee taidollisesti kurssin perusteet ja tuntee perustasolla konservoinnin materiaalien kemialliset koostumukset. Opiskelija osaa arvioida materiaalien ikääntymiseen vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija kykenee itsenäiseen tiedonhankintaan.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät, jatkuva arviointi, tentti.
Arviointi perustuu opiskelijan jatkuvaan arviointiin sekä opintojaksolle osallistumiseen, käytännön laboratoriotyöhön ja sen arviointiin. Jokaista opiskelijaa arvioidaan omien lähtökohtien mukaisesti ja miten hän kehittyy ja oppii opintojakson aikana. Annetut tehtävät suoritettava annettujen ohjeiden mukaisesti. Itsearviointi ja vertaisarviointi.

Vähintään 80 % opintojakson lähiopetuksesta oltava paikalla.

Siirry alkuun