Siirry suoraan sisältöön

Painoalan nykypäivää ja tulevaisuutta (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00FT99-3003

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus
01.01.2025 - 31.12.2026
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 1000
Koulutus
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Virve Prami
Vastuuopettaja
Tuire Ranta-Meyer
Ryhmät
ATX25TV_MAKSULLINEN_JÄRJESTELMÄ
ATX25TV MAKSULLINEN JÄRJESTELMÄ
Opintojakso
XX00FT99
Toteutukselle XX00FT99-3003 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija
• ymmärtää painoalalla menossa olevan muutoksen kokonaiskuvan
• ymmärtää vallitsevien kehityssuuntien vaikutuksia alan yrityksiin
• ymmärtää yritysten tarpeet muuttaa alan päätöksentekoa ja varautua tulevaisuuteen
• tuntee painoteollisuuden yrityksiä sekä mediasta että pakkaustuotannosta sekä niiden tuotteita ja tietää tuotannon keskeiset elementit
• hahmottaa digitalisaation sisäisiä ja ulkoisia vaikutuksia painotuotantoon
• hahmottaa painoalan kokonaisvaikutuksen yhteiskuntaan

Sisältö

Sisältö rakentuu muutosteemoista ja henkilökohtaisesta harjoitustyöstä
• Alan muutosprosessit
• Alan uudet ja tulevat tekniikat (tutkimus)
• Painamisen tekninen laatu tuotantoprosessin näkökulmasta
• Tuottavuus ja sen varmistaminen
• Kestävä kehitys ja sen vaikutus alan kaikkeen toimintaan
• Yritysten ratkaisut digitalisoitumisen aiheuttamiin markkinamuutoksiin ja palvelujen kehittämiseen
• Asiakaspalvelu logistiikan toimivuuden näkökulmasta
• Henkilökohtainen harjoitustyö

Esitietovaatimukset

Opintojaksolla ei ole pakollisia edeltäviä kursseja, mutta suositeltuja ovat: Markkinointi ja yritystalous 5 op sekä Painomenetelmät, materiaalit ja visuaalisuus 5 op

Työmuodot

100% netin kautta itsenäisesti suoritettava kurssi.

Aika ja paikka

Metropolian Moodle.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Löytyy oppimisympäristöstä.

Opintojaksototeutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

N/A

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kerrotaan kurssin oppimisympäristössä.

Kansainväliset yhteydet

N/A

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Riippuu opiskelijan lähtötasosta.

Sisällön jaksotus

Löytyy kurssin työtilasta Metropolian Moodlesta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Löytyvät Metropolian Moodlesta kurssin työtilasta.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa sekä osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alan muuttuvassa toimintaympäristössä ja osaa määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.

Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija hallitsee painoalan toiminnan pääperiaatteet. Opiskelija on sisäistänyt painoalan asiantuntijuusalueet ja pystyy jatkamaan kehittymistä painoalaan valitsemallaan tavalla.

Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa sekä osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun