Painoalan nykypäivää ja tulevaisuutta (5 op)
Toteutuksen tunnus: XX00FT99-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ajoitus
-
01.01.2025 - 31.12.2026
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) ICT ja tuotantotalous
- Toimipiste
- Karaportti 2
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 1000
- Koulutus
- Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Virve Prami
- Vastuuopettaja
- Tuire Ranta-Meyer
- Ryhmät
-
ATX25TV_MAKSULLINEN_JÄRJESTELMÄATX25TV MAKSULLINEN JÄRJESTELMÄ
- Opintojakso
- XX00FT99
Tavoitteet
Opiskelija
• ymmärtää painoalalla menossa olevan muutoksen kokonaiskuvan
• ymmärtää vallitsevien kehityssuuntien vaikutuksia alan yrityksiin
• ymmärtää yritysten tarpeet muuttaa alan päätöksentekoa ja varautua tulevaisuuteen
• tuntee painoteollisuuden yrityksiä sekä mediasta että pakkaustuotannosta sekä niiden tuotteita ja tietää tuotannon keskeiset elementit
• hahmottaa digitalisaation sisäisiä ja ulkoisia vaikutuksia painotuotantoon
• hahmottaa painoalan kokonaisvaikutuksen yhteiskuntaan
Sisältö
Sisältö rakentuu muutosteemoista ja henkilökohtaisesta harjoitustyöstä
• Alan muutosprosessit
• Alan uudet ja tulevat tekniikat (tutkimus)
• Painamisen tekninen laatu tuotantoprosessin näkökulmasta
• Tuottavuus ja sen varmistaminen
• Kestävä kehitys ja sen vaikutus alan kaikkeen toimintaan
• Yritysten ratkaisut digitalisoitumisen aiheuttamiin markkinamuutoksiin ja palvelujen kehittämiseen
• Asiakaspalvelu logistiikan toimivuuden näkökulmasta
• Henkilökohtainen harjoitustyö
Aika ja paikka
Metropolian Moodle.
Oppimateriaalit
Löytyy oppimisympäristöstä.
Opetusmenetelmät
100% netin kautta itsenäisesti suoritettava kurssi.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
N/A
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Kerrotaan kurssin oppimisympäristössä.
Kansainvälisyys
N/A
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
N/A
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Riippuu opiskelijan lähtötasosta.
Sisällön jaksotus
Löytyy kurssin työtilasta Metropolian Moodlesta.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa sekä osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alan muuttuvassa toimintaympäristössä ja osaa määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit ja työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija hallitsee painoalan toiminnan pääperiaatteet. Opiskelija on sisäistänyt painoalan asiantuntijuusalueet ja pystyy jatkamaan kehittymistä painoalaan valitsemallaan tavalla.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa sekä osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Löytyvät Metropolian Moodlesta kurssin työtilasta.
Esitietovaatimukset
Opintojaksolla ei ole pakollisia edeltäviä kursseja, mutta suositeltuja ovat: Markkinointi ja yritystalous 5 op sekä Painomenetelmät, materiaalit ja visuaalisuus 5 op
Lisätiedot
Painoalan nykypäivää ja tulevaisuutta 5 op suoritetaan itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisympäristössä.