Siirry suoraan sisältöön

Visuaalisen viestinnän muotoilun ja taiteen historia (5 op)

Toteutuksen tunnus: KM00FQ48-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 31.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media, muotoilu ja konservointi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Koulutus

  • Muotoilun tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuomas Aatola
  • Katri Myllylä

Vastuuopettaja

Katri Myllylä

Ryhmät

  • KXE24S1GS
    Visuaalisen viestinnän muotoilu

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa länsimaisen taidehistorian keskeisimmät suuntaukset ja visuaalisen viestinnän muotoilun kehitysvaiheet. Opiskelija kykenee etsimään tietoa taiteesta ja visuaalisesta kulttuurista. Hän pystyy tarkastelemaan ja analysoimaan oppimaansa kriittisesti. Opiskelija hahmottaa yhteiskunnallisten ja kulttuuristen tapahtumien vaikutuksen taiteeseen ja visuaalisen viestinnän muotoiluun. Hän ymmärtää taiteen historian vaikutuksen oman aikansa muotoiluun ja mediakulttuuriin. Opiskelija hahmottaa myös monikulttuurisuuden merkityksen taidehistoriassa. Opiskelija osaa hyödyntää historiallisia viittauksia ja visuaalisia tyylejä omassa työssään ja suunnitteluratkaisuissaan.

Sisältö

- Visuaalisen viestinnän muotoilun historiaa ja kehitysvaiheita
- Eurooppalaisen taiteen keskeisiä suuntauksia
- Visuaalisen viestinnän muotoilun ja taiteen suhde yhteiskunnalliseen kehitykseen ja yleiseen aate- ja kulttuurihistoriaan

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy nimeämään yksittäisiä taidehistorian suuntauksia ja visuaalisen viestinnän muotoilun kehitysvaiheita. Opiskelija osaa hyödyntää taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin liittyvää tietoainesta. Opiskelija kykenee suppeasti pohtimaan taiteen historian vaikutuksia visuaalisiin esityksiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa taidehistorian suuntauksia ja visuaalisen viestinnän muotoilun kehitysvaiheita. Opiskelija osaa hyödyntää taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin liittyvää tietoainesta. Opiskelija osaa pohtia taiteen historian vaikutuksia visuaalisiin esityksiin. Hän pystyy tarkastelemaan ja analysoimaan oppimaansa kriittisesti. Opiskelija ymmärtää historiallisten viittauksien ja visuaalisten tyylien sekä monikulttuurisuuden mahdollisuudet omassa suunnittelutyössään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee taidehistorian suuntauksia ja visuaalisen viestinnän muotoilun kehitysvaiheita. Opiskelija osaa itsenäisesti hankkia, arvioida ja hyödyntää taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin liittyvää tietoainesta. Opiskelija osaa pohtia taiteen historian vaikutuksia visuaalisen viestinnän muotoilun kehitykseen. Hän pystyy tarkastelemaan ja analysoimaan oppimaansa kriittisesti. Opiskelija ymmärtää historiallisten viittauksien ja visuaalisten tyylien sekä monikulttuurisuuden mahdollisuudet omassa suunnittelutyössään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija pystyy nimeämään yksittäisiä taidehistorian suuntauksia ja visuaalisen viestinnän muotoilun kehitysvaiheita. Opiskelija osaa hankkia taiteeseen ja visuaaliseen kulttuuriin liittyvää tietoainesta. Opiskelija kykenee suppeasti pohtimaan taiteen historian vaikutuksia visuaalisiin esityksiin.