Siirry suoraan sisältöön

Johdatus vaatetusalan opintoihin (1 op)

Toteutuksen tunnus: KX00FS83-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2024 - 02.04.2024

Ajoitus

03.04.2024 - 24.04.2024

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Kulttuurituotannon ja vaatetuksen tiimi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 1000

Koulutus

  • Vaatetusalan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Päivi Lonka

Vastuuopettaja

Päivi Lonka

Tavoitteet

Opintojakson jälkeen opiskelija osaa:
- tunnistaa vaatetus- ja muotialan ominaispiirteitä.
- tunnistaa vestonomi-koulutuksen sisällön pääkohdat.
- todentaa visuaalista ilmaisutaitoaan.
- tunnistaa vaatteen muodon kolmiulotteisuutta.

Sisältö

Tutustuminen vaatetus- ja muotialaan. Tutustuminen vestonomi-opintojen sisältöön. Oman kiinnostuksen, vahvuuksien ja motivaation pohdinta ja kuvailu. Visuaalisen ilmaisutaidon ja hahmotuskyvyn harjoitustehtävä. Vaatteen muodon hallinnan harjoitustehtävä.

Aika ja paikka

Verkkokurssi Moodle-oppimisympäristössä on avoinna 3. - 24.4.2024. Huom. työtila sulkeutuu viimeisenä päivänä klo 15.

Oppimateriaalit

Kurssimateriaali ja ohjeet tarvikkeista annetaan Moodle-kurssilla.

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu ja tehtävien teko Moodle-oppimisympäristössä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

-

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei uusintamahdollisuutta

Kansainvälisyys

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste (1 op) vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan työtä.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä itsenäisesti suoritettava opintojakso on samalla valintakurssi, jonka perusteella kutsutaan 66 hakijaa Vaatetusalan tutkinto-ohjelman varsinaiseen valintakokeeseen Helsingissä Arabian kampuksella 28. - 29.5.2024. Kaikki opintojakson tarkempi ohjeistus, tehtävänannot ja arviointikriteerit löytyvät kurssin Moodle-työtilasta.

Muista hakea myös yhteishaussa Opintopolku.fi:n kautta! Ilman virallista hakemusta ei voi tulla kutsutuksi vestonomi-koulutuksen varsinaiseen valintakokeeseen. Toisaalta Johdatus vaatetusalan opintoihin -opintojakson suoritus ei yksinään oikeuta pääsyyn valintakokeeseen ilman virallista yhteishakua.

Opintojakso on suomenkielinen ja maksuton. Sen voi halutessaan suorittaa Metropolian avoimessa ammattikorkeakoulussa ilman, että hakee yhteishaussa opiskelemaan vestonomi (AMK) -tutkintoon johtavaan koulutukseen.

Voit ilmoittautua Vaatetusalan valintakurssille 13.3. - 2.4.2024 Metropolian avoimen AMK:n järjestelmässä. Opintojakson nimi on Johdatus vaatetusalan opintoihin ja se tehdään itsenäisesti Moodlessa aikavälillä 3. - 24.4.2024 (kurssi sulkeutuu viimeisenä päivänä klo 15). Kaikki opintojakson osat tulee olla suoritettuina ja tehtävät palautettuina hyväksytyksi opintojakson toteutusaikana, jotta koko suoritus voidaan hyväksyä.

Kaikki opintojakson hyväksytysti suorittaneet saavat Metropolian avoimen ammattikorkeakoulun kautta yhden opintopisteen (1 op) laajuisen suoritusmerkinnän. Vaatetusalan tutkinto-ohjelmaan opiskelijoiksi valittaville kurssisuoritus sisällytetään osaksi opintoja.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Annetut tehtävät on tehty ohjeiden mukaan. Vastaukset käsittelevät oikeaa asiaa. Vastausten ja toteutusten sisällöissä on selkeitä puutteita. Kolmiulotteisuuden hahmottamisessa on vielä selkeitä puutteita. Visuaalinen ilmaisu ja hahmotus on vielä puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Annetut tehtävät on tehty ohjeen mukaan. Opiskelija käsittelee olennaista asiaa eri näkökulmia huomioiden ja lähdemateriaalia hyödyntäen. Kolmiulotteisuuden hahmottaminen on osittain oikeaa. Opiskelija kykenee visuaaliseen ilmaisuun ja hahmotukseen, mutta ilmaisutapa ja/tai tekninen toteutus vaativat kehittämistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Annetut tehtävät on tehty ohjeen mukaan. Opiskelija käsittelee olennaista asiaa monipuolisesti eri näkökulmia huomioiden. Hän liittää lähdemateriaalin asioita sujuvasti mukaan vastaukseensa ja päätyy omiin johtopäätöksiin. Kolmiulotteisuuden hahmottaminen vastaa täysin tehtävänantoa. Visuaalinen ilmaisu ja hahmotus osoittavat soveltuvuutta ko. koulutukseen.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

--

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehtävien suorittaminen. Lisätietoa arvioinnin perusteista Moodlessa.

Esitietovaatimukset

Opintojaksolla ei ole esitietovaatimuksia. Mikäli opiskelija on hakemassa opiskelemaan Vaatetusalan tutkinto-ohjelmaan, tulee hänen olla hakukelpoinen ammattikorkeakouluopiskelijaksi.