Siirry suoraan sisältöön

Asemakaavoitus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00EN32-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

06.05.2024 - 26.08.2024

Ajoitus

19.08.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kiinteistö- ja rakennusala

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Maanmittaustekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Kaisa Kanerva

Ryhmät

  • TXH21S1
    Maanmittaustekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tietää asemakaavan juridisen, hallinnollisen ja sisällöllisen laatimisprosessin, sen eri osapuolet ja niiden välisen vuorovaikutuksen. Opiskelija ymmärtää asemakaavan merkityksen maankäytön suunnittelujärjestelmässä sekä rakentamisen ja muun maankäytön ohjaamisessa ja lähiympäristön muotoutumisessa. Opiskelija osaa käyttää erilaisia taustaselvityksiä asemakaavan laatimisessa sekä analysoida suunniteltavaa ympäristöä. Opiskelija osaa arvioida asemakaavan vaikutuksia ja huomioida ne asemakaavaa laatiessaan. Opiskelija osaa laatia asemakaavakartan ja -merkinnät kaavanpiirto-ohjelmalla sekä laatia osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja asemakaavaselostuksen, jossa osaa perustella tekemänsä kaavaratkaisut.

Sisältö

Asemakaavan sisältövaatimukset, taustaselvitykset, laatimisprosessi, vuorovaikutus, vaikutusten arviointi ja oikeusvaikutukset, kaavatalouden, kunnallistekniikan ja liikennesuunnittelun perusteet, maanomistajakaavoitus, ranta-asemakaavoitus, kaavojen havainnollistaminen, ympäristöanalyysien, idealuonnosten, osallistumis- ja arviointisuunnitelman sekä kaavaselostuksen laadinta, asemakaavan ja kaavamerkintöjen laatiminen kaavanpiirto-ohjelmalla

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee kurssilla opetettavat asiat vain tyydyttävällä tavalla, mikä näkyy kurssiin sisältyvien tehtävien arvosanojen keskiarvossa. Opiskelija on lisäksi osallistunut oppimistilanteisiin, joihin on pakollinen läsnäolo.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee kurssilla opetettavat asiat hyvin, mikä näkyy kurssiin sisältyvien tehtävien arvosanojen keskiarvossa. Opiskelija on lisäksi osallistunut oppimistilanteisiin, joihin on pakollinen läsnäolo.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee kurssilla opetettavat asiat kiitettävästi, mikä näkyy kurssiin sisältyvien tehtävien arvosanojen keskiarvossa. Opiskelija on lisäksi osallistunut oppimistilanteisiin, joihin on pakollinen läsnäolo.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija hallitsee kurssilla opetettavat asiat vain tyydyttävällä tavalla, mikä näkyy kurssiin sisältyvien tehtävien arvosanojen keskiarvossa. Opiskelija on lisäksi osallistunut oppimistilanteisiin, joihin on pakollinen läsnäolo.

Esitietovaatimukset

Yleiskaavoitus