Siirry suoraan sisältöön

Hoitotyön suomi 1 (A2) (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00FN42-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 22.12.2023

Ajoitus

08.01.2024 - 01.03.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Degree Programme in Nursing

Opettaja

  • Hanna Aho

Vastuuopettaja

Hanna Aho

Ryhmät

  • SXN22S1BE
    Degree Programme in Nursing päivä

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa viestiä keskeisissä perushoitotilanteissa ja rutiininomaisissa toimenpiteissä suullisesti. Hän tuntee ja ymmärtää joitakin terveydenhuoltoalan tekstilajeja. Opiskelija kehittyy ja rohkaistuu viestimään suomen kielellä hoitotyön rutiininomaisissa tilanteissa ja välittämään niistä tietoa sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelijan kielitaito on eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla A2.2.

Sisältö

Opintojaksolla harjoitellaan jokapäiväisiä hoitoalan suullisia ja kirjallisia vuorovaikutustilanteita, kartutetaan alan sanastoa sekä hoitoalan rutiininomaisissa tilanteissa tarvittavia keskeisiä kieliopillisia rakenteita. Opintojaksolla tutustutaan joihinkin hoitoalan teksteihin.

Aika ja paikka

Myllypuron kampus. Päivät ja ajat vaihtelevat viikoittain, joten tarkista ajat lukujärjestyksestä.

Oppimateriaalit

Opettajan jakama kirjallinen materiaali sekä Moodleen linkitetty materiaali.

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Myllypuron kampuksella. Lisäksi itsenäistä opiskelua Moodlessa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työ 5 op = 135 t
Lähiopetusta 50 t, kotitehtäviä ja itsenäistä opiskelua 85 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä suomi toisena kielenä -opintojakso on avoin kaikille Metropolian tutkinto-opiskelijoille. Opintojakso on suositeltu ensisijaisesti hoitoalan opiskelijoille, sillä sen sisältö painottuu hoitotyöhön.

Opiskelu edellyttää hyviä opiskelutaitoja ja runsaasti itsenäistä työtä. Varaathan aikaa kalenteristasi kotitehtäviin ja itsenäiseen opiskeluun vähintään 8 t/viikko.

Osa oppitunneista voidaan nauhoittaa ja lisätä Moodle-oppimisympäristöön.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Hän pyrkii selviytymään terveydenhuollon yksinkertaisissa jokapäiväisissä vuorovaikutustilanteissa niin kirjallisesti kuin suullisestikin. Hän tietää joitain alan fraaseja ja niiden käyttötilanteita. Hän tuntee oman alansa sanastoa ja kieliopillisia rakenteita. Hän pyrkii osallistumaan keskusteluihin suomen kielellä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin. Hän selviytyy terveydenhuoltoalan päivittäisissä tilanteissa kirjallisesti ja suullisesti. Hän osaa keskeiset alan fraasit ja ilmaisut sekä sanastoa. Opiskelija tuntee alalla tarvittavat keskeiset kielenkäytön rakenteet ja pyrkii soveltamaan niitä käytäntöön. Opiskelija toimii aktiivisesti kehittäen ammatillista kielitaitoaan. Hän osallistuu keskusteluihin aktiivisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän toimii alansa jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelija käyttää alan fraaseja ja ilmauksia sekä sanastoa erilaisissa tilanteissa. Hän käyttää joitakin kielen rakenteita sujuvasti sekä suullisessa että kirjallisessa ilmaisussa. Opiskelija kehittää aktiivisesti ammatillista suomen kielen taitoaan kaikessa toiminnassaan.

Esitietovaatimukset

Edeltävä suomen kielen osaaminen tasolla vähintään A2.1, esim. Finnish 1-3 -opintojaksot.