Siirry suoraan sisältöön

Orientaatio opintoihin (5 op)

Toteutuksen tunnus: SX00FD53-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.05.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

14.08.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Hyvinvointi

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Degree Programme in Social Services

Opettaja

  • LeighAnne Rauhala
  • Tiina Lehto-Lundén
  • Jukka Törnroos
  • Mai Salmenkangas

Ryhmät

  • SXG23S1
    Degree Programme in Social Services päivä

Tavoitteet

Opiskelija osaa toimia monimuotoisissa oppimisympäristöissä ja osaa kuvailla Metropolia Ammattikorkeakoulun keskeisimmät ohjeet, säännöt ja opiskelukäytännöt. Opiskelija osaa suunnitella oman opintopolkunsa ja tunnistaa sen suunnitteluun vaikuttavat tekijät. Opiskelija ymmärtää tutkinnon edellyttämät työskentely- ja opiskelutavat. Opiskelija alkaa tunnistaa omia vahvuuksiaan ja kehittämistarpeitaan pyrkiessään kohti yhteisiä, yhteistyöhön ja osallistumiseen perustuvia tavoitteita. Opiskelija osaa hyödyntää opinnoissa käytettäviä yleisimpiä ohjelmia ja järjestelmiä sekä tunnistaa keskeiset tietosuojan ja -turvan periaatteet. Opiskelija on tietoinen tutkinnon tuottamasta osaamisesta ja työelämämahdollisuuksista.

Sisältö

Fyysiset, sosiaaliset ja digitaaliset oppimisympäristöt. Opiskelija- ja kirjastopalvelut, sisältäen perustaidot tiedonhausta ja tietosuojasta ja -turvasta, tutkinto-ohjelmassa käytettävät keskeiset digitaaliset välineet ja tietojärjestelmät. Oppimisen periaatteet ja menetelmät (yksilölliset ja kollektiiviset) sekä tarvittavat opetussuunnitelmaan ja opintojen suunnitteluun liittyvät taidot ja välineet, mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnustaminen (AHOT) ja henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS). Tietoisuus opiskeluun ammattikorkeakoulussa liittyvistä säännöistä ja säädöksistä. Opiskeluun liittyvien vahvuuksien ja kehittämistarpeiden tunnistaminen sekä käsitys tutkinnon tuottamasta osaamisesta ja työelämämahdollisuuksista.

Arviointiasteikko

0-5

Lisätiedot

Opintojakso sisältää 1 op tieto- ja viestintäteknologian opetusta.
Tutor-opettaja suosittelee kullekin opiskelijalle vapaasti valittavia opintoja tämän yksilölliseen opintosuunnitelmaan perustuen.