Siirry suoraan sisältöön

CAD3 - Pintamallit ja parametrinen mallintaminen sekä simulaatiot (4 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FE06-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2023 - 30.11.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

4 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Ajoneuvo- ja konetekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 300

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tero Karttiala

Vastuuopettaja

Tero Karttiala

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuasi osaat mallintaa 3D-konstruktioita ja luoda näistä kokoonpanoja. Osaat hyödyntää piirrepohjaisen 3D-mallinnusohjelman ominaisuuksia tehokkaasti ja ymmärrät mallintamisen logiikkaa.

Sisältö

1. Pintamallit: Viivat ja piirteet pintamallien tekemisessä, viivojen analysointi, pintojen tekeminen ja muokkaaminen, pintamallien analysointi ja muokkaaminen. 2. Parametrinen mallintaminen: Riippuvuuksien luominen sketch-tasolla, piirteiden riippuvuukisen luominen, konfiguroituvat mallit, parametrisen mallin luominen taulokkolaskentaohjelman avulla. 3. Simulaatiot: 3D-mallin kinematiikkasimulaatiot, 3D-mallin fyysisten ominaisuuksien simulointi

Aika ja paikka

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa.

Opetusmenetelmät

Opinnot suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa Metropolian Moodle-oppimisympäristössä sekä tarvittaessa Zoom- tai Teams-alustojen kautta. Opinnot koostuvat opetusvideoista, kirjallisesta materiaalista ja harjoitustehtävistä. Voit suorittaa opintoja itsenäisesti omaan tahtiin opintojen aikataulun puitteissa. Opintojen aikana järjestetään opettajan pitämiä tukityöpajoja 2-3 viikon välein, poislukien loma-ajat.

Lisätietoja opiskelijoille

Tarvitset opintojakson suoritukseen riittävän tasoisen tietokoneen ja verkkoyhteyden. Koulutusmateriaali on tehty SolidWorks -ohjelmalle, mutta voit tehdä harjoitustehtävät myös muilla CAD-ohjelmilla.
Ajoneuvo- ja konetekniikan opiskelijat eivät voi korvata tutkintoon kuuluvia opintoja tällä opintojaksolla.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaat tehdä yksinkertaisia pintamalleja. Ymmärrät parametrisoinnin periaatteet ja osaat tehdä yksinkertaisia parametrisointeja. Osaat tehdä kinematiikka simuloinnin yksinkertaisille mekanismeille.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat tehdä monipuolisia pintamalleja ja analysoida niiden ominaisuuksia. Osaat tehdä parametrisesti ohjautuvia 3D-malleja ja ymmärrät ja osaat hyödyntää ohjelmistojen ominaisuuksia. Osaat tehdä simulaatioita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat tehdä ja analysoida monipuolisesti vaativia pintamalleja. Osaat tehdä monipuolisesti 3D-mallien ja kokoonpanojen parametrisoiteja. Osaat käyttää ohjelmistojen tarjoamia ominaisuuksia tehokkaasti hyödyksi parametristen mallien tekemisessä. Osaat tehdä vaativia simulaatioita.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Osaat tehdä yksinkertaisia pintamalleja. Ymmärrät parametrisoinnin periaatteet ja osaat tehdä yksinkertaisia parametrisointeja. Osaat tehdä kinematiikka simuloinnin yksinkertaisille mekanismeille.

Esitietovaatimukset

CAD2 - Piirrepohjainen mallintaminen tai vastaavat tiedot