Kulttuurimatkailu muutosvoimana (5 op)
Toteutuksen tunnus: KX00EL23-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.11.2022 - 11.08.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
14.08.2023 - 22.10.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) Kulttuuripalvelut ja musiikki
- Toimipiste
- Hämeentie 135 D
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 10 - 40
- Koulutus
- Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma
- Vastuuopettaja
- Anne Ojala-Soini
- Opintojakso
- KX00EL23
Tavoitteet
• Tavoitteena on valmentaa opiskelijoita konkreettisten, aitojen kehittämisprosessien käynnistäjänä, yksilöiden ja yhteisöjen aktivoijana sekä yhteiskehittämisen fasilitoijana.
• Opintojaksolla opitaan kuvaamaan kulttuurimatkailun kehittämishaasteita ja -mahdollisuuksia sekä ennakoimaan tulevaisuudennäkymiä, yhteensovittamaan kulttuurimatkailun kehittämiseen liittyviä ristiriitoja ja ennaltaehkäisemään konflikteja esimerkiksi fasilitoimalla eri toimijoiden välistä yhteistyötä.
Sisältö
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• hyödyntää kulttuurin ja matkailun rajapinnassa olevaa monialaista toimintaympäristöä voimavarana
• osallistaa kulttuurimatkailuun liittyviä sidosryhmiä
• huomioida globaalin ja lokaalin toimintaympäristön kytkeytymisen ja vastuullisuuden merkityksen kulttuurin tuotteistamisessa ja matkailun kehittämisessä
• toimia kulttuuri- ja matkailualan välisissä verkostoissa ja yhteiskehittää kulttuurimatkailukohteita tai suunnitella niihin liittyvää kehittämistoimintaa
• tunnistaa ja kuvata rahoituskanavat ja -mahdollisuudet kulttuurimatkailun kehittämisessä
• hahmottaa kulttuurimatkailun merkityksen ja yhteistoiminnan hyödyt luovan talouden ja aluekehittämisen kontekstissa
• rakentaa monialaisia verkostoja ja hahmottaa millaisia toimijoita tarvitaan
• soveltaa omaa ammattiosaamistaan kulttuurimatkailun verkostoissa
• ennakoida kulttuurimatkailun kehityskulkuja ja nähdä vaihtoehtoisia mahdollisuuksia kulttuurimatkailuliiketoiminnan kehittämiseksi
• hyödyntää fasilitointi- ja ongelmanratkaisutaitoja
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Pääoppimistehtävän raportti kuvaa kehittämisprojektin suunnitelman, mutta siitä puuttuu keskeisiä näkökulmia teematehtävien ja -askelmien osalta. Raportti noudattaa vain osittain raportointikäytäntöjä ja -periaatteita. Raportissa on teknisiä, sisällöllisiä sekä kieli- ja ulkoasua koskevia puutteita. Moodlessa olevaa materiaalia ei ole hyödynnetty tekstissä tai työskentelyssä. Kieliasu on pääosin ymmärrettävää suomea.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Pääoppimistehtävän raportti on perusteltu ja ymmärrettävä kehittämisprojektin suunnitelma, josta käy ilmi teematehtävien ja -askelmien näkökulmia. Lisäksi raportti noudattaa pääosin raportointikäytäntöjä ja -periaatteita sisältäen myös joitakin lähdeviittauksia ja lähdeluettelon. Moodlessa olevaa materiaalia on hyödynnetty tekstissä ja työskentelyssä riittävästi. Kieliasu on hyvää suomea.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Pääoppimistehtävän raportti on uskottava ja luova kehittämisprojektin suunnitelma, josta käy selkeästi ilmi teematehtävien ja -askelmien näkökulmat. Raportissaan, työskentelyssään tai prosessissaan tekijä osoittaa innovatiivisuutta ja kokonaisuuksien hallintaa. Lisäksi raportti noudattaa pääosin raportointikäytäntöjä ja -periaatteita sisältäen myös lähdeviittaukset ja lähdeluettelon. Moodlessa olevaa materiaalia on hyödynnetty tekstissä ja työskentelyssä hyvin. Kieliasu on hyvää suomen kieltä ja tutkimuksellista asiatekstiä. Ulkoasu tukee lukukokemusta hyvin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Pääoppimistehtävän raportti kuvaa kehittämisprojektin suunnitelman, mutta siitä puuttuu keskeisiä näkökulmia teematehtävien ja -askelmien osalta. Raportti noudattaa vain osittain raportointikäytäntöjä ja -periaatteita. Raportissa on teknisiä, sisällöllisiä sekä kieli- ja ulkoasua koskevia puutteita. Moodlessa olevaa materiaalia ei ole hyödynnetty tekstissä tai työskentelyssä. Kieliasu on pääosin ymmärrettävää suomea.
Esitietovaatimukset
Kulttuurituotannon ja / tai restonomin AMK-perusopinnot tai kulttuurimatkailun ja sen toimintakentän ymmärrys. Opintojakso voi soveltua myös YAMK-opiskelijoille tehtävänannon vaatimuksista ja lähtötasosta riippuen.
Suositeltavat (ei pakolliset) edeltävät opintojaksot
• Kohti kulttuurimatkailua
• Ideasta kulttuurimatkailutuotteeksi