Siirry suoraan sisältöön

Luovuus ja taidetoiminta sosiaali- ja terveysalan rakenteissa ja prosesseissa (5 op)

Toteutuksen tunnus: S000EM97-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

28.11.2022 - 11.12.2022

Ajoitus

01.01.2023 - 21.05.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kulttuuripalvelut ja musiikki

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Master's Degree Programme in Creativity and Arts in Social and Health Fields (YAMK, Sosiaali- ja terveysala)

Opettaja

  • Laura Huhtinen-Hilden
  • Sanna Kivijärvi
  • LeighAnne Rauhala

Ryhmät

  • S2322S6
    Master's Degree Programme in Creativity and Arts in Social and Health Fields, ylempi, sote

Tavoitteet

Opiskelija kykenee analysoimaan kriittisesti erilaisia luovuutta ja taidetoimintaa hyödyntäviä käytänteitä, malleja ja menetelmiä ja niihin vaikuttavia rakenteita ja prosesseja sosiaali- ja terveysaloilla. Hän osaa kehittää rakenteita sekä soveltaa niitä koskevaa ymmärrystään käytäntöön asiantuntijatehtävissä, esimiestyössä ja johtamisessa.

Opiskelija osaa johtaa, kehittää ja arvioida luovaa toimintaa osana sosiaali- ja terveysalan muuttuvia prosesseja. Opiskelija osaa luoda uusia vaikuttavia palveluja ja menetelmiä. Opiskelija tuntee sosiaali- ja terveyspalvelujen julkisia hankintoja koskevat säädökset, hankintaprosessin ja kilpailuttamisen sekä palvelujen tilaajan että tuottajan näkökulmasta.

Sisältö

Muutosjohtaminen ja organisaatioiden oppiminen; prosessijohtaminen; prosessien ja palveluketjujen mallintaminen, arviointi ja kehittäminen sosiaali- ja terveysalalla; laadunhallinnan, arvioinnin ja kehittämisen työkalut; julkiset hankinnat, palvelujen kilpailutus

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tunnistaa ja analysoida erilaisia luovuutta ja taidetoimintaa hyödyntäviä käytänteitä, malleja ja menetelmiä. Hän osaa jäsennellä ja arvioida luovuuteen ja taidetoimintaan vaikuttavia rakenteita ja prosesseja sosiaali- ja terveysaloilla. Hän osaa suunnitella rakenteisiin ja prosesseihin vaikuttavia kehittämistoimia sekä soveltaa niitä käytäntöön asiantuntijatehtävissä tai esimiestyössä ja johtamisessa. Opiskelija osaa luoda uusia palveluja ja menetelmiä. Opiskelija tuntee sosiaali- ja terveyspalvelujen julkisia hankintoja koskevat säädökset, hankintaprosessin ja kilpailuttamisen sekä palvelujen tilaajan että tuottajan näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa analysoida kriittisesti erilaisia luovuutta ja taidetoimintaa hyödyntäviä käytänteitä, malleja ja menetelmiä. Hän osaa arvioida ja kehittää luovuuteen ja taidetoimintaan vaikuttavia rakenteita ja prosesseja sosiaali- ja terveysaloilla. Hän osaa suunnitella rakenteisiin ja prosesseihin vaikuttavia kehittämisprosesseja sekä soveltaa niitä monipuolisesti käytäntöön asiantuntijatehtävissä tai esimiestyössä ja johtamisessa. Opiskelija osaa luoda uusia vaikuttavia palveluja ja menetelmiä. Opiskelija osaa hankkia monipuolisesti tietoa koskien sosiaali- ja terveyspalvelujen julkisia hankintoja koskevia säädöksiä, hankintaprosesseja ja kilpailuttamista.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa analysoida kriittisesti ja kehittää edelleen erilaisia luovuutta ja taidetoimintaa hyödyntäviä käytänteitä, malleja ja menetelmiä. Hän osaa arvioida kriittisesti ja kehittää luovuuteen ja taidetoimintaan vaikuttavia rakenteita ja prosesseja sosiaali- ja terveysaloilla.

Hän osaa suunnitella ja viedä käytäntöön vaativia rakenteisiin ja prosesseihin vaikuttavia kehittämisprosesseja sekä soveltaa ymmärrystään asiantuntijatehtävissä tai esimiestyössä ja johtamisessa. Opiskelija osaa luoda uusia, innovatiivisia palveluja ja menetelmiä hyödyntäen moniammatillista yhteistyötä ja verkostoja. Opiskelija osaa hankkia kattavasti tietoa koskien sosiaali- ja terveyspalvelujen julkisia hankintoja koskevia säädöksiä, hankintaprosesseja ja kilpailuttamista niin palvelujen tilaajan kuin tuottajan näkökulmasta.