Musiikin ilmiöt ajassa (kesäopinto) (5 op)
Toteutuksen tunnus: KX00ED45-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.03.2022 - 20.05.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.06.2022 - 31.08.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Opetuskielet
- suomi
Tavoitteet
Opiskelija osaa etsiä, valita ja käyttää monipuolisesti musiikkia erilaisissa tehtävissään, erilaisisissa tilanteissa ja erilaisiin tarpeisiin vastaten. Musiikin ilmiöiden tunnistaminen historiallisina jatkumoina yli genrerajojen ja niiden kytkeminen ajankohtaisiin ilmiöihin tukee opiskelijan ammatillista kasvua aktiiviseksi tulevaisuuden toimijaksi. Opiskelija kehittää historiallista ja lähdekriittistä ajatteluaan, yhteistyötaitoja ja ohjelmiston tuntemustaan sekä valmiuksiaan perustella kirjallisesti ja suullisesti omia näkemyksiään vuorovaikutuksessa muiden kanssa.
Sisältö
Musiikin ilmiöiden, kuten soinnin, rytmin ja ajan, rakenteen, esittämisen ja kuuntelemisen sekä niiden muuttumisen tarkastelua sekä menneisyydessä että nykyhetkessä. Musiikin muutostrendien analysointia eri aikoina ja eri genreissä.
Esitietovaatimukset
Ei esitietovaatimuksia.
Työmuodot
Verkkototeutus
- itsenäinen perehtyminen opetusmateriaaliin
- musiikin kuuntelu
- oppimistehtävät
- verkkokeskustelut
Aika ja paikka
Verkkototeutus Moodlessa. Lisätiedot ilmoittautuneille touko–kesäkuun vaihteessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Verkkototeutus 1.6.–31.8. Tehtävillä ohjeellinen suoritusaika kesä-elokuussa, painotus omien aikataulujen mukaan mahdollinen. Tehtävien tekemiseen kannattaa varata aikaa.
Sisällön jaksotus
Tehtävillä ohjeellinen suoritusaika kesä-elokuussa, painotus omien aikataulujen mukaan mahdollinen.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty
Opiskelija osaa tunnistaa eri aikojen ja genrejen musiikista keskeisiä muutostrendejä ja ilmiöitä sekä hyödyntää musiikillista kulttuuriperintöä luovasti omassa ammatillisessa toiminnassaan. Opiskelija osaa toimia annetun aikataulun puitteissa, perustella näkemyksiään vuorovaikutustilanteissa ja löytää muiden kuvauksista itselleen uusia näkökulmia.