Siirry suoraan sisältöön

Lauluosuuksien tuottaminen ja prosessointi, tektuo (5 op)

Toteutuksen tunnus: KX00EZ57-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 07.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 17.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Musiikin tiimi

Toimipiste

Hämeentie 135

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Musiikin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Susanna Mesiä
  • musiikki virtuaali
  • Julius Mauranen
  • Jere Laukkanen

Vastuuopettaja

Jere Laukkanen

Ryhmät

  • KXF22S1
    Musiikin tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija osaa äänittää, editoida ja käsitellä lauluääntä äänityöasemalla. Opiskelija osaa määritellä laulamisen fysiologian perusteet. Opiskelija osaa kommunikoida rakentavasti ja positiivisesti laulajien ja soittajien kanssa äänitystilanteissa. Opiskelijalla on valmiudet lauluäänitysten ohjaamiseen, hallintaan ja tuottamiseen ja signaalinkäsittelyyn lauluosuuksien tuotannossa. Opiskelija osaa työskennellä annettujen toimeksiantojen ja aikataulujen mukaisesti.

Sisältö

Studiotyöskentely, lauluäänityssessiot, vertaispalautteen antaminen ja vastaanottaminen. Luennot ja vierailijaluennot. Laulamisen fysiologian perusteet. Tuottajan työ lauluosuuksien viimeistelyssä. Laulun viritys- ja muu prosessointiteknologia.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa äänittää, editoida ja käsitellä lauluääntä äänityöasemalla. Opiskelija osaa kommunikoida rakentavasti ja positiivisesti laulajien kanssa äänitystilanteissa. Opiskelija osaa kuvata onnistuneen lauluäänityksen ominaisuudet ja vaatimukset. Opiskelija osaa työskennellä annettujen toimeksiantojen ja aikataulujen mukaisesti. Opiskelija osaa argumentoida omia tuotoksiaan sekä osaa ottaa palautetta vastaan ja reflektoida omaa tekemistään.

Esitietovaatimukset

Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa äänityssession ammattistudiossa sekä pystyy toimimaan yhteistyössä muusikoiden kanssa studiotilanteessa. Opiskelija osaa kuunnella kriittisesti ja analyyttisesti. Opiskelija osaa määritellä musiikkituottajan toimenkuvan erilaisissa musiikkituotannoissa. Opiskelija osaa eritellä tuottajan työtehtävät ja niihin liittyvät vastuut ja vaatimukset. Opiskelija osaa eritellä eri aikakausien ja tyylisuuntien musiikkituotantojen teknisiä ja taiteellisia erityispiirteitä. Opiskelija osaa tulkita musiikkiteknologian ja -tuotannon historiallista kehitystä ja osaa suhteuttaa sen nykyaikaisiin työtapoihin. Opiskelija osaa toteuttaa yksinkertaisen musiikkituotannon.