Hoitotyön suomi 4 (B2)Laajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: XX00FL00
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan hoitoalan kielenkäytön tilannesidonnaisuudesta. Hän osaa mukauttaa omaa kielenkäyttöään tilanteen mukaan ja olla tilanteissa aktiivinen toimija. Opiskelija osaa ilmaista mielipiteensä sekä perustella sen eri tavoilla. Opiskelija kehittyy ja rohkaistuu viestimään suomen kielellä terveydenhuoltoalan muuttuvissa tilanteissa sekä välittämään tietoa sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelijan kielitaito on eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla B2.1.
Sisältö
Opintojaksolla harjoitellaan jokapäiviäisiä hoitoalan suullisia ja kirjallisia vuorovaikutustilanteita, kartutetaan alan sanastoa sekä hoitoalan erilaisissa tilanteissa tarvittavia keskeisiä kieliopillisia taitoja ja rakenteita. Opiskelija harjoittelee mielipiteen ilmaisua ja perustelua ja pitää lyhyen suullisen, hoitoalaan liittyvän esityksen. Opintojaksolla syvennetään osaamista potilasohjaustilanteista.
Esitietovaatimukset
Edeltävä suomen kielen osaaminen tasolla vähintään B1.2, esim. Hoida suomeksi 1 ja Hoida suomeksi 2 -opintojaksot tai vastaavat tiedot.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija pystyy perustelemaan mielipiteensä ja laatimaan suullisen esityksen, joka pohjautuu tutkimustietoon. Opiskelija pyrkii käyttämään kieltä monipuolisesti ja tilanteeseen sopivasti, ja hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussa jonkin verran kielen vaativampia rakenteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija perustelee mielipiteensä monipuolisesti ja laatii suullisen esityksen, joka pohjautuu tutkimustietoon. Hän osaa ilmaista itseään varmasti, selkeästi ja kohteliaasti tilanteen vaatimalla tavalla. Opiskelija osaa muodostaa ja käyttää pääosin oikein kielen vaativampia rakenteita niin suullisessa kuin kirjallisessa ilmaisussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija laatii tutkimustietoon pohjautuvan suullisen esityksen, jossa hän argumentoi mielipiteensä huolellisesti ja kattavasti. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä kielen erilaisten rekisterien, käyttötilanteiden ja vivahteiden tarkoitukset ja huomioi ne myös omassa kielenkäytössään. Hän käyttää suomen kielen monimutkaisiakin rakenteita luovasti ja monipuolisesti.