Siirry suoraan sisältöön

Hoitotyön suomi 4 (B2) (5 op)

Toteutuksen tunnus: XX00FL00-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 29.03.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys

Toimipiste

Myllypurontie 1

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Degree Programme in Nursing

Opettaja

  • Anna-Riikka Rasa

Vastuuopettaja

Anna-Riikka Rasa

Ryhmät

  • SXN22K1T
    Sairaanhoitaja (AMK), Nursing, päivätoteutus (maahanmuuttajille suunnattu)
  • SXN23K1T
    Sairaanhoitaja (AMK), Nursing, päivätoteutus (maahanmuuttajille suunnattu)

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan hoitoalan kielenkäytön tilannesidonnaisuudesta. Hän osaa mukauttaa omaa kielenkäyttöään tilanteen mukaan ja olla tilanteissa aktiivinen toimija. Opiskelija osaa ilmaista mielipiteensä sekä perustella sen eri tavoilla. Opiskelija kehittyy ja rohkaistuu viestimään suomen kielellä terveydenhuoltoalan muuttuvissa tilanteissa sekä välittämään tietoa sekä suullisesti että kirjallisesti. Opiskelijan kielitaito on eurooppalaisen viitekehyksen taitotasolla B2.1.

Sisältö

Opintojaksolla harjoitellaan jokapäiviäisiä hoitoalan suullisia ja kirjallisia vuorovaikutustilanteita, kartutetaan alan sanastoa sekä hoitoalan erilaisissa tilanteissa tarvittavia keskeisiä kieliopillisia taitoja ja rakenteita. Opiskelija harjoittelee mielipiteen ilmaisua ja perustelua ja pitää lyhyen suullisen, hoitoalaan liittyvän esityksen. Opintojaksolla syvennetään osaamista potilasohjaustilanteista.

Aika ja paikka

15.1.-29.3.2024 Myllypuron kampus. Päivät ja ajat vaihelevat viikottain, joten tarkista ajat lukujärjestyksestä.

Oppimateriaalit

Opettajan jakama kirjallinen materiaali sekä Moodleen linkitetty materiaali.

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan lähiopetuksena Myllypuron kampuksella. Lisäksi itsenäistä opiskelua Moodlessa. Kurssi on lähiopetuskurssi, ja sillä vaaditaan 80 % läsnäolo.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kurssin kirjalliset tehtävät pitää palauttaa 15.3.2024.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työ 5 op = 135 t
Lähiopetusta 50 t, kotitehtäviä ja itsenäistä opiskelua 85 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä suomi toisena kielenä -opintojakso on avoin kaikille Metropolian tutkinto-opiskelijoille. Opintojakso on suositeltu ensisijaisesti hoitoalan opiskelijoille, sillä sen sisältö on hoitopainotteinen.

Opiskelu edellyttää hyviä opiskelutaitoja ja runsaasti itsenäistä työtä. Varaathan aikaa kalenteristasi kotitehtäviin ja itsenäiseen opiskeluun vähintään 5 t/viikko.

Osa oppitunneista voidaan nauhoittaa ja lisätä Moodle-oppimisympäristöön.
Tekoeälyn käyttäminen tehtävien teossa neuvotellaan opettajan kanssa erikseen. Kääntäjäohjelmilla tehdyt tehtävien vastaukset hylätään.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija pystyy perustelemaan mielipiteensä ja laatimaan suullisen esityksen, joka pohjautuu tutkimustietoon. Opiskelija pyrkii käyttämään kieltä monipuolisesti ja tilanteeseen sopivasti, ja hän käyttää suullisessa ja kirjallisessa ilmaisussa jonkin verran kielen vaativampia rakenteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija perustelee mielipiteensä monipuolisesti ja laatii suullisen esityksen, joka pohjautuu tutkimustietoon. Hän osaa ilmaista itseään varmasti, selkeästi ja kohteliaasti tilanteen vaatimalla tavalla. Opiskelija osaa muodostaa ja käyttää pääosin oikein kielen vaativampia rakenteita niin suullisessa kuin kirjallisessa ilmaisussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija laatii tutkimustietoon pohjautuvan suullisen esityksen, jossa hän argumentoi mielipiteensä huolellisesti ja kattavasti. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä kielen erilaisten rekisterien, käyttötilanteiden ja vivahteiden tarkoitukset ja huomioi ne myös omassa kielenkäytössään. Hän käyttää suomen kielen monimutkaisiakin rakenteita luovasti ja monipuolisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi ja kirjalliset kurssitehtävät. Kurssilla on läsnäolopakko 80 % tunneista, sillä tunneilla harjoitellaan osaamistavoitteiden mukaista suullista viestintää.

Esitietovaatimukset

Edeltävä suomen kielen osaaminen tasolla vähintään B1.2, esim. Hoida suomeksi 1 ja Hoida suomeksi 2 -opintojaksot tai vastaavat tiedot.