Skip to main content

Oral health - access to general health and well-beingLaajuus (3 cr)

Code: XX00FC06

Credits

3 op

Teaching language

  • Finnish

Responsible person

  • Hannele Tiira

Objective

The student
-are able to identify various types of oral diseases
-interprets the reciprocal connection between oral diseases and general health
-master the different methods of oral self-care
-are aware of the influence of food components on oral health

Content

Oral diseases: caries, periodontal diseases, changes in oral mucosa
Connection between oral health and general health
Methods of oral self-care
Nutrition and oral health

Assessment criteria, approved/failed

Approved/Failed

Students:
-are familiar with oral diseases
-recognize the reciprocal connection between oral diseases and general health
-are able to use the methods of preventive oral health care
-are aware of the influence of food components on oral health

Enrollment

20.11.2023 - 17.01.2024

Timing

26.01.2024 - 12.04.2024

Number of ECTS credits allocated

3 op

Virtual portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

School of Rehabilitation and Examination

Campus

Myllypurontie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 25

Teachers
  • Hannele Tiira
Teacher in charge

Hannele Tiira

Objective

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Content

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Location and time

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 26.1-12.4.2024

Materials

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Teaching methods

Verkkokurssi Moodlessa ajalla 26.1-12.4.2024 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 23.2) ja moodletentin (8.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 26.1 ja opintojakson läpikäyntiin 28.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.

Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Employer connections

-

Exam schedules

Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 9.2 ja 23.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 23.2) ja moodletentti (8.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

International connections

-

Completion alternatives

-

Student workload

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Content scheduling

Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Further information

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Assessment methods and criteria

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.

Enrollment

28.11.2022 - 13.01.2023

Timing

16.01.2023 - 11.04.2023

Number of ECTS credits allocated

3 op

Virtual portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

School of Rehabilitation and Examination

Campus

Myllypurontie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 25

Teachers
  • Hannele Tiira
Teacher in charge

Hannele Tiira

Objective

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Content

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Location and time

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa 16.1-11.4.2023

Materials

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu opettajan osoittama materiaali

Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla.

Teaching methods

Verkkokurssi Moodlessa ajalla 16.1-11.4.2023 sisältäen kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelun (sulkeutuu 26.2) ja moodletentin (3.3). Opiskelija suorittaa kurssin annetun aikataulun mukaan itsenäisesti. Opintojaksolla kokoonnutaan Zoomissa orientaatioon 20.1 ja opintojakson läpikäyntiin 20.3. Etäkontakteihin Zoomissa on suotavaa osallistua. Tapaamiset nauhoitetaan ja viedään Moodleen, joten ne voi katsoa jälkikäteen esim. esteen sattuessa.

Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Employer connections

-

Exam schedules

Kaksi oppimistehtävää (palautukset viimeistään 5.2 ja 19.2), verkkokeskustelu (sulkeutuu 26.2) ja moodletentti (3.3). Tentin uusinnan ajankohdat ilmoitetaan opintojakson alussa.

International connections

-

Completion alternatives

-

Student workload

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Content scheduling

Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Further information

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksolla olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Assessment methods and criteria

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.

Enrollment

02.05.2022 - 05.09.2022

Timing

07.09.2022 - 07.11.2022

Number of ECTS credits allocated

3 op

Virtual portion

3 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

School of Rehabilitation and Examination

Campus

Myllypurontie 1

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 25

Teachers
  • Hannele Tiira
Teacher in charge

Hannele Tiira

Objective

Opiskelija
-osaa tunnistaa suun infektiivisiä sairauksia
-tulkitsee suun sairauksien ja yleisterveyden vastavuoroisen yhteyden
-hallitsee suun omahoidon eri menetelmät
-tuntee ravintotekijöiden vaikutuksen suun terveydelle

Content

Suun infektiiviset sairaudet: karies, kiinnityskudossairaudet, limakalvomuutokset
Suun terveydentilan ja yleisterveyden välinen yhteys
Suun omahoidon menetelmät
Ravinto ja suun terveys

Location and time

Verkkokurssi Moodlessa ja Zoomissa syksy 2022

Materials

Moodlen materiaali
Therapia Odontologica käsiteltävien aiheiden osalta
Muu vastuuopettajan osoittama materiaali
Opettajan laatimat tehtävät ja MATERIAALIT ovat Tekijänoikeuslain (404/61) mukaisia teoksia, joihin opettajalla on tekijänoikeus. Tehtäviä JA MATERIAALEJA ei saa käyttää muuten kuin omissa opinnoissaan. Niiden julkinen levittäminen on sallittua vain opettajan luvalla

Teaching methods

Kurssi toteutuu verkkokurssina.
Kurssin oppimisympäristöinä Moodle ja Zoom.
Kurssilla on itsenäistä työskentelyä, verkkokeskustelua, kirjallisia tehtäviä ja Moodle-tentti.
Opiskelija saa ohjeet Moodlen työtilaan kirjautumiseen sähköpostitse ennen opintojakson alkua.

Employer connections

N/A

Exam schedules

Moodletentti 7.10. Tentti on auki koko päivän (8-18). 1.uusinta 21.10. ja 2. uusinta 7.11.
Aloitusinfo 7.9.

International connections

N/A

Completion alternatives

N/A

Student workload

3 op = 81 h
Kurssi sisältää kolme aihealuetta kukin noin 1 op laajuisena.
Itsenäistä työskentelyä Moodle-työtilan tehtävänantojen mukaisesti.

Content scheduling

Sisällön jaksotus:
Osa 1: Suun infektiiviset sairaudet
Osa 2: Suun terveyden vaikutus yleisterveyteen
Osa 3: Suun terveyden ylläpito

Part 1. Oral diseases
Part 2. Reciprocal connection between oral diseases and general health
Part 3. Oral health care

Further information

Opiskelija vahvistaa paikkansa opintojaksototeutuksella olemalla läsnä opetuksen alkaessa tai muutoin opettajan kanssa etukäteen erikseen sovitulla tavalla. Jos opiskelija ei sairauden vuoksi pysty osallistumaan opetuksen alkuun, hän voi myös vahvistaa opiskelupaikkansa ilmoittamalla siitä opettajalle etukäteen.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty/hylätty:

Opiskelijat
-tunnistavat suun infektiiviset sairaudet
-ymmärtävät suun terveydentilan merkityksen yleisterveyden kannalta
-osaavat edistää suun terveyttä erilaisin omahoidon menetelmin
-ymmärtävät ravinnon merkityksen suun terveydelle

Assessment methods and criteria

Hyväksytty/Hylätty

Oppimistehtävien ja moodletentin (läpipääsyraja 60%) hyväksytty suoritus annetun aikataulun mukaisesti.
Aktiivinen osallistuminen verkkokeskusteluun.