Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon mittaaminen ja kehittäminenLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00GI67

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee keskeisimmät tuotannon suorituskyvyn mittaustavat ja mittarit sekä niiden liittymisen yrityksen kokonaissuorituskykyyn. Opiskelija osaa rakentaa tai valita oikeat mittarit tuotannon seurantaan ja analysointiin. Opiskelija osaa hyödyntää mittareita ja analyysien tuloksia päätöksenteon tukena.
Opiskelija tuntee ja osaa käyttää eri tuotannon kehittämisen menetelmiä. Opiskelija tuntee jatkuvan parantamisen periaatteet ja osaa hyödyntää niitä osana tuotannon kehittämistä.
Opiskelija tietää, mitkä asiat vaikuttavat tuotteen valmistettavuuteen ja kokoonpantavuuteen ja opiskelija osaa kehittää tuotetta ja tuotantoprosessia näiden periaatteiden mukaan. Opiskelija hallitsee kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa käyttää niitä tuotannollisen päätöksenteon tukena.

Sisältö

- Keskeiset tuotannon mittaamisen termit
- Suorituskykymittaristot ja niiden implementointi sekä sovellukset tuotantoon
- Tuotannon mittaaminen
- Tuotannon jatkuvan parantamisen ja kehittämisen menetelmät
- Tuotteiden valmistettavuuden ja kokoonpantavuuden kehittäminen
- Kustannuslaskentamenetelmät ja sovellukset
- Investointilaskelmat

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen ja kehittämiseen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija tuntee hyvän valmistettavuuteen ja kokoonpantavuuteen periaatteet. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskemien periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen liittyvät peruskäsitteet ja osaa valita oikeat mittarit mittaamaan tuotantoa. Opiskelija osaa jatkuvan parantamisen periaatteet ja tuotannon kehittämisen eri menetelmiä. Opiskelija osaa arvioida valmistettavuutta ja kokoonpantavuutta. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa soveltaa niitä tuotannon kehittämisessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen käsitteet ja osaa valita tai rakentaa oikeat mittarit mittaamaan tuotantoa sekä hyödyntämään niitä päätöksenteon tukena. Opiskelija hallitsee jatkuvan parantamisen ja tuotannon kehittämisen eri menetelmät. Opiskelija osaa kehittää tuotetta ja tuotantoprosessia valmistettavuus ja kokoonpano huomioiden. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskennan eri menetelmiä ja osaa soveltaa niitä tuotannon kehittämisessä sekä päätöksenteon tukena.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa tuotannon mittaamiseen ja kehittämiseen liittyvät peruskäsitteet. Opiskelija osaa hyvän valmistettavuuden ja kokoonpantavuuden suunnittelun periaatteet. Opiskelija osaa kustannuslaskennan ja investointilaskemien periaatteet.

Siirry alkuun