Siirry suoraan sisältöön

Aistinvarainen arviointiLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00FO58

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää aistien toimintaa elintarvikkeiden arvioinnissa ja osaa hyödyntää aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä elintarvikkeiden raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden arvioimisessa. Opiskelija osaa itse toimia arvioijana, toteuttaa aistinvaraisia arviointeja ja tulkita saatuja tuloksia. Opiskelija osaa myös hyödyntää tilastollisia menetelmiä tulosten käsittelyssä ja tulkinnassa.

Sisältö

• Yleisimmät aistinvaraiset arviointimenetelmät
• Aistinvaraiseen arviointiin osallistuminen, arvioinnin toteuttaminen ja tulosten raportointi
• Aistinvarainen arvioinnin rooli laadunhallinnassa ja tuotekehityksessä
• Tilastolliset menetelmät tulosten käsittelyn työkaluna

Esitietovaatimukset

Tilastomatematiikka ja koesuunnittelu
Elintarvikekemia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

• Opiskelijalla on perustiedot aistien roolista elintarvikkeiden arvioinnissa
• Opiskelija osaa ohjatusti käyttää joitakin aistinvaraisen arvioinnin menetelmiä, järjestää arviointitilaisuuksia ja toimia arvioijana
• Tulosten tulkinta on perustasoa
• Tilastollisten menetelmien käyttö on niukkaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

• Opiskelija osoittaa hyvää ymmärrystä aistien roolista elintarvikkeiden arvioinnissa.
• Aistinvaraisen arvioinnin menetelmien hyödyntäminen on sujuvaa. Opiskelija osaa järjestää arviointitilaisuuksia ja hän myös osaa toimia arvioijana.
• Tulosten tulkinta on selkeää. Tilastollisten menetelmien käyttö on melko taitavaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

• Opiskelija osoittaa erinomaista ymmärrystä aistien roolista elintarvikkeiden arvioinnissa.
• Aistinvaraisen arvioinnin menetelmien hyödyntäminen on monipuolista ja ammattimaista. Opiskelija toimii arviointien järjestäjänä arvioijana itsenäisesti ja taitavasti.
• Tulosten tulkinta on syvällistä ja perusteltua.
• Tilastollisten menetelmien käyttö tulosten käsittelyssä ja tulkinnassa on vakuuttavaa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

-

Lisätiedot

Kurssi koostuu laboratoriotyöskentelystä ja teoriatunneista. Lisäksi tilastotieteen harjoitukset.

Siirry alkuun