Siirry suoraan sisältöön

Biotekniset prosessitLaajuus (5 op)

Tunnus: TX00EX44

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee bioprosesseja yleisellä tasolla ja on tietoinen niille ominaisista piirteistä ja prosesseihin liittyvästä matematiikasta. Opiskelija tuntee erilaiset bioteknisiin prosesseihin liittyvät yksikköoperaatiot, niihin liittyvän laskennan ja osaa hahmottaa niiden valintaan vaikuttavia tekijöitä biomateriaalien ominaisuuksien ja kokonaisprosessin perusteella.

Opiskelija tuntee erityisesti fermentointeihin ja down-streamingiin eli tuotteiden erotukseen ja puhdistukseen liittyviä tekniikoita ja osaa soveltaa niitä käytännössä. Opiskelija osaa myös nimetä erilaisia bioteknisiä prosesseja ja tuotteita, ja tuntee alan teollisuutta.

Opiskelijalla on käsitys bioprosessien scale-up ja -down -käsitteistä ja hän tietää tuoton ja prosessin optimointiin liittyviä käsitteitä.

Sisältö

1. Bioprosessit ja yksikköoperaatiot
2. Fermentointitekniikat ja tuotteiden erotus
3. Bioprosessitutkimus

Esitietovaatimukset

Mikrobien maailma
Bio- ja geenitekniikan projekti

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa:
1. etsiä tietoa alan tietolähteistä
2. osoittaa saavuttaneensa ydinosaamisen tavoitteet
3. osoittaa perehtyneisyyden keskeisiin ammattialan turvallisuuskäytänteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa:
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti
- etsiä tietoa ja käyttää kriittisesti tietolähteitä
- soveltaa tietoperustaa ammatillisissa tehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti ja vastuullisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa:
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti
- perustella tietolähteiden käytön
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden

Lisätiedot

Kurssi sisältää laboratoriotyöosuuden