Siirry suoraan sisältöön

Nykytaiteen konservointiLaajuus (5 op)

Tunnus: KX00FA35

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee nykytaiteen konseptin ja nykytaiteen konservoinnin teorian ja päätöksentekoprosessin. Opiskelija ymmärtää nykytaiteen kokoelmien materiaalien, säilytyksen ja esillepanon haasteet ja dokumentoinnin merkityksen. Opiskelija osaa soveltaa konservoinnin ja ennalta ehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä nykytaiteen teoksille.

Sisältö

Nykytaide, nykytaiteen kokoelmat, konservoinnin filosofia ja etiikka, konservoinnin päätöksentekomallit, dokumentointi, kokoelmien hoito ja hankintaprosessi, taiteilijahaastatteu, konservointi ja ennalta ehkäisevä konservointi, korvattavuus, teoksen elinkaariajattelu ja poistot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee kotimaisia nykytaiteen kokoelmia ja teoksia. Opiskelija tietää nykytaiteen päätöksentekoprosesseja ja periaatteita ja osaa arvioida ennaltahekäisevän konservoinnin toimenpidetarpeita. Opiskelija osaa dokumentoida nykytaiteen teoksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee kotimaisia nykytaiteen kokoelmia ja teoksia. Opiskelija tunnistaa nykytaiteen konservoinnin erityiskysymyksiä ja ymmärtää päätöksentekoprosessin haasteet ja osaa kriittisesti arvioida ennaltahekäisevän konservoinnin ja konservoinnin toimenpiteitä. Opiskelija on aktiivinen tiedonhankinnassa ja osaa käyttää tietoa kriittisesti arvioiden. Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkityksen nykytaiteen hoidossa ja säilytyksessä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kotimaisia nykytaiteen kokoelmia ja teoksia. Opiskelija tunnistaa nykytaiteen konservoinnin erityiskysymykset ja osaa esittää luovia ratkaisuja päätöksentekoprosessin mukaisesti. Opiskelija on aktiivinen tiedonhankinnassa ja osaa soveltaa tietoa kriittisesti arvioidakseen ennaltaehkäisevän konservoinnin toimenpiteitä sekä konservoinnin mahdollisuuksia. Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkityksen nykytaiteen hoidossa ja säilytyksessä.