Tuotannon- ja materiaalinohjausLaajuus (5 op)
Tunnus: TX00DN03
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 12.01.2025
Ajoitus
13.01.2025 - 16.03.2025
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
80 - 90
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Tuta Virtuaali
Ryhmät
-
TXQ24S1PTuotantotalous, päiväopinnot, avoin amk väyläopiskelijat
-
TXQ24S1-BTuotantotalous, päiväopinnot, ryhmä B
-
TXQ24S1-ATuotantotalous, päiväopinnot, ryhmä A
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
06.05.2024 - 18.08.2024
Ajoitus
19.08.2024 - 20.10.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ24S2Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma, monimuoto-opinnot
-
TXQ24S2PTuotantotalous, monimuoto-opinnot, avoin amk väyläopiskelijat
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 14.01.2024
Ajoitus
15.01.2024 - 17.03.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ23S1-ATuotantotalous, ryhmä A
-
TXQ23S1-BTuotantotalous, ryhmä B
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
02.05.2023 - 20.08.2023
Ajoitus
21.08.2023 - 15.10.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ23S2PTuotantotalous, avoin amk polkuopiskelijat, monimuoto
-
TXQ23S2Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 08.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 12.03.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
90 - 100
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ22S1-ATuotantotalous, ryhmä A
-
TXQ22S1-BTuotantotalous, ryhmä B
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
02.05.2022 - 21.08.2022
Ajoitus
22.08.2022 - 23.10.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
40 - 60
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ22S2PTuotantotalouden tutkinto-ohjelma monimuoto
-
TXQ22S2Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma monimuoto
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Ilmoittautumisaika
29.11.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 13.03.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
90 - 100
Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Antero Putkiranta
Ryhmät
-
TXQ21S1-BTuotantotalous, ryhmä B
-
TXQ21S1-ATuotantotalous, ryhmä A
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.