Tuotannon- ja materiaalinohjaus (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DN03-3007
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
28.11.2022 - 08.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2023 - 12.03.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- (2019-2024) ICT ja tuotantotalous
- Toimipiste
- Karaportti 2
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 90 - 100
- Koulutus
- Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Antero Putkiranta
- Ryhmät
-
TXQ22S1-ATuotantotalous, ryhmä A
-
TXQ22S1-BTuotantotalous, ryhmä B
- Opintojakso
- TX00DN03
Toteutuksella on 6 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 18 t 0 min.
Aika | Aihe | Tila |
---|---|---|
To 02.03.2023 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME559
Oppimistila
|
Pe 03.03.2023 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME562
Oppimistila
|
Ti 07.03.2023 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME559
Oppimistila
|
Ti 07.03.2023 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME562
Oppimistila
|
To 09.03.2023 klo 13:00 - 16:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME559
Oppimistila
|
Pe 10.03.2023 klo 09:00 - 12:00 (3 t 0 min) |
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3007 |
KME562
Oppimistila
|
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.
Sisältö
Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.