Siirry suoraan sisältöön

Tuotannon- ja materiaalinohjaus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DN03-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 14.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 17.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2019-2024) ICT ja tuotantotalous
Toimipiste
Karaportti 2
Opetuskielet
suomi
Paikat
60 - 90
Koulutus
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma
Opettajat
Antero Putkiranta
Ryhmät
TXQ23S1-A
Tuotantotalous, ryhmä A
TXQ23S1-B
Tuotantotalous, ryhmä B
Opintojakso
TX00DN03

Toteutuksella on 29 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 85 t 30 min.

Aika Aihe Tila
Ti 16.01.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 16.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 17.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Pe 19.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 23.01.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 23.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 24.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KME762 Oppimistila
Pe 26.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 30.01.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 30.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 31.01.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KME762 Oppimistila
Pe 02.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 06.02.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 06.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 07.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KME762 Oppimistila
Pe 09.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 13.02.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 13.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 14.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Pe 16.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 27.02.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 27.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 28.02.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMD757 Oppimistila
Pe 01.03.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 05.03.2024 klo 09:00 - 12:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ti 05.03.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Ke 06.03.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KME762 Oppimistila
Pe 08.03.2024 klo 13:00 - 16:00
(3 t 0 min)
Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KMC557 Oppimistila
Pe 15.03.2024 klo 13:00 - 14:30
(1 t 30 min)
Tentti: Tuotannon- ja materiaalinohjaus TX00DN03-3010
KME659 Oppimistila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija ymmärtään tuotannon roolin yrityksessä sekä sen liittymät muihin toimintoihin. Hän tuntee erilaiset tuotannonohjaustyypit sekä –tasot. Opiskelija tietää lay-out suunnittelun periaatteet. Lisäksi hän tietää mitkä tekijät vaikuttavat ohjattavuuteen ja kuinka niihin varaudutaan. Hän myös tietää, mikä on tuotesuunnittelun vaikutus tuotantoon.

Sisältö

Tuotantostrategiat, tuotantotyypit, tarvelaskenta, lay-out suunnittelu, tuotantolinjan suunnittelu, tuotannon karkea- ja hienosuunnittelu, ohjaustyypit, JIT tuotanto sekä tuotannon ohjattavuus, ABC-analyysi, kiertoaikalaskelmat

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Opiskelija hallitsee hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja osaa perustella tekemiään ratkaisuja. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen tuotantotalouden alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan ja määrittää, missä alueella tarvitsee kehittymistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet, mallit työkalut. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa uusissa tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida tuotantotalouden alan asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä opintojakson aihepiirin keskeisiä käsitteitä, malleja ja osaa käyttää tavallisimpia työkaluja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet.

Siirry alkuun