Analysis of Food and Consumer GoodsLaajuus (5 cr)
Code: TX00EA31
Credits
5 op
Objective
The student will put into practice the skills learnt in analytical chemistry, spectrometry and chromatography studies in the project of analysis of food and consumer goods. The aim is that the student group will find out the analytical "problem" / project topic based on the lessons learned. Student is able to work individually and in groups to carry out the project.
Content
The project is made for a suitable subject of analysis of food and consumer goods, and it is carried out in project groups.
Assessment criteria, satisfactory (1)
The student has worked actively in the project. The project has been completed and the results have been reported.
Assessment criteria, good (3)
The student is also able to:
- write project plans and act either as a group leader or as an active member and is goal-oriented when implementing the project plan
- work in the group and if necessary organize the work differently
- present project plans and results orally and in writing to stakeholders
The project has achieved the set goals.
Assessment criteria, excellent (5)
The student is also able to:
- plan a quite wide and diverse project, which includes many tasks
- familiarize himself/herself beforehand with a diverse range of sources and make a time schedule
The project is completed and the results are reported in time. The project has achieved the set goals well.
Assessment criteria, approved/failed
The student has worked actively in the project. The project has been completed and the results have been reported.
Enrollment
27.11.2023 - 31.12.2023
Timing
15.01.2024 - 15.03.2024
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
- Laboratory Sciences
Teachers
- Mia Ruismäki
- Sanni Ilmaranta
Groups
-
TXS23S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Objective
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Content
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Materials
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Teaching methods
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Exam schedules
Ei tenttiä.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment criteria, good (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Assessment criteria, excellent (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment methods and criteria
Projektin arvioinnissa otetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.
Enrollment
28.11.2022 - 31.12.2022
Timing
09.01.2023 - 10.03.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
- Laboratory Sciences
Teachers
- Jukka Niiranen
- Mia Ruismäki
Groups
-
TXS22S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Objective
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Content
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Materials
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Teaching methods
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Exam schedules
Ei tenttiä.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment criteria, good (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Assessment criteria, excellent (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment methods and criteria
Projektin arvioinnissa otetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.
Enrollment
29.11.2021 - 06.01.2022
Timing
10.01.2022 - 13.03.2022
Number of ECTS credits allocated
5 op
Mode of delivery
Contact teaching
Unit
School of Smart and Clean Solutions
Campus
Leiritie 1
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 45
Degree programmes
- Laboratory Sciences
Teachers
- Jukka Niiranen
- Mia Ruismäki
Groups
-
TXS21S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Objective
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Content
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Materials
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Teaching methods
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Exam schedules
Ei tenttiä.
Evaluation scale
0-5
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment criteria, good (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Assessment criteria, excellent (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Assessment criteria, approved/failed
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Assessment methods and criteria
Projektin arvioinnissaotetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.