Siirry suoraan sisältöön

OhjelmistokehitysLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00FM03

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Kurssi tarjoaa kattavat työkalut ohjelmistosuunnitteluun määrittelystä ja toteutuksesta testaukseen ja käyttöönottoon teollisuusautomaation alati kehittyvässä ympäristössä. Kurssilla tutustutaan nykyaikaisiin työkaluihin ja ohjelmistokehitysympäristöihin. Kurssi luo vankan pohjan tutkinto-ohjelman tuleville aiheille, kuten koneoppimiselle, data-analyysille ja tekoälylle.

Sisältö

Ohjelmistojen suunnittelun, toteutuksen ja testauksen keskeiset käsitteet automaatiossa.
Johdatus olio-ohjelmointiin
Nykyaikaiset ohjelmistokehitysympäristöt ja -työkalut
Lähdekoodin hallinta

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet välttävästi. Opiskelija tunnistaa, osaa määritellä ja käyttää opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden kehittymisen edellytykset ja periaatteet. Opiskelija on suorittanut opintojaksossa vaadittavat oppimistehtävät minimivaatimustasolla. Hänen osaamisensa on kehittynyt siten, että hänellä on mahdollisuus suorittaa tulevat ammattiopinnot ja lopulta toimia alan työtehtävissä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvin, vaikka tiedoissa ja taidoissa onkin jollain alueilla vielä kehitettävää. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät tyydyttävällä tai hyvällä tasolla. Opiskelija osaa määritellä hyvin opintojakson aihepiirin käsitteitä ja malleja ja pystyy tekemään perusteltua analyysiä. Opiskelijalla on valmiuksia soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija ymmärtää asiantuntijuuden merkityksen alalla ja osaa analysoida omaa asiantuntijuuttaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Hän on suorittanut opintojakson oppimistehtävät hyvällä tai kiitettävällä tasolla. Opiskelija hallitsee kiitettävästi opintojakson aihepiirin käsitteet ja mallit. Opiskelija osaa analysoida sujuvasti ja perustellusti sekä esittää käytännön kehittämistoimenpiteitä. Opiskelijalla on hyvät valmiudet soveltaa oppimaansa opiskelun ja työelämän tilanteissa. Opiskelija osaa analysoida alansa asiantuntijuutta ja omaa asiantuntijaksi kehittymistään.

Siirry alkuun