Elintarvike- ja kulutustavara-analytiikkaLaajuus (5 op)
Tunnus: TX00EA31
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Sisältö
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 31.12.2023
Ajoitus
15.01.2024 - 15.03.2024
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Mia Ruismäki
- Sanni Ilmaranta
Ryhmät
-
TXS23S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Sisältö
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Oppimateriaalit
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Opetusmenetelmät
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Projektin arvioinnissa otetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.
Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 31.12.2022
Ajoitus
09.01.2023 - 10.03.2023
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Jukka Niiranen
- Mia Ruismäki
Ryhmät
-
TXS22S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Sisältö
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Oppimateriaalit
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Opetusmenetelmät
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Projektin arvioinnissa otetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.
Ilmoittautumisaika
29.11.2021 - 06.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 13.03.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 45
Koulutus
- Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Jukka Niiranen
- Mia Ruismäki
Ryhmät
-
TXS21S1Laboratorioanalytiikan tutkinto-ohjelma päivä
Tavoitteet
Opintojaksolla käytetään analyyttisen kemian, spektrometrian ja kromatografian tekniikoita elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikassa. Tavoitteena on, että opiskelijaryhmä selvittää annetun analyyttisen ”ongelman”/projektiaiheen saatujen oppien perusteella. Opiskelija osaa toimia yksilönä ja ryhmissä projektin suorittamiseksi.
Sisältö
Projekti liittyy elintarvikkeiden ja kulutustavaroiden koostumus- ja jäämäanalytiikkaan, ja se toteutetaan projektiryhmissä.
Oppimateriaalit
Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8.-10. painos)
Analyysiohjeet
Opetusmenetelmät
Tehtäviä liittyen analytiikkaan
Projekti
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä.
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Edellisen lisäksi opiskelija osaa
- laatia projektisuunnitelmia ja toimia projektiryhmän vetäjänä tai aktiivisena jäsenenä sekä toteuttaa suunnitelmaa tavoitteellisesti
- työskennellä ryhmän mukana ja tarpeen mukaan organisoida työnsä uudelleen
- esittää ryhmänsä suunnitelmat ja tulokset sidosryhmille sekä suullisesti että kirjallisesti.
Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Edellisen lisäksi opiskelija
- osaa suunnitella laajahkon ja monipuolisen projektin, jossa on useita osatehtäviä
- valmistautua projektityöhön perehtymällä monipuolisesti lähteisiin ja aikatauluttamalla työnsä etukäteen
Projektityö valmistuu ja tulokset raportoidaan suunnitellussa aikataulussa. Projekti on saavuttanut sille asetetut tavoitteet hyvin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija on osallistunut aktiivisesti projektityöhön. Projektityö valmistuu, ja tulokset raportoidaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Projektin arvioinnissaotetaan huomioon projektisuunnitelma, projektin toteutus ja posteri.
Painotus:
Itse- ja vertaisarviointi 50%
Opettajien arviointi 50%
Annetut tehtävät pitää palauttaa OMAan. Tekemättömät tehtävät alentavat kurssiarvosanaa 0,25-yksikköä/tehtävä.