Siirry suoraan sisältöön

Digikyvykkyyksien kehittäminen ja osaamisen johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: S000FF73

Laajuus

5 op

Vastuuhenkilö

  • Mari Virtanen

Osaamistavoitteet

Opintojakson tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan osaamista työyhteisöjen digikyvykkyyksien tunnistamisessa, kehittämisessä, arvioimisessa ja johtamisessa.

Opiskelija osaa arvioida työyhteisön digikyvyykkyyksiä ja niiden kehittämiseen liittyviä tarpeita. Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida työhönsä liittyvää koulutusta, opetusta ja perehdyttämistä. Hän osaa hyödyntää erilaisia digitaalisia menetelmiä osana asiantuntijatyötä ja johtaa digikyvykkyyksien kehittämistä.

Sisältö

- Henkilöstön osaaminen ja digikyvykkyys
- Oppimisen teorioita ja kouluttamisen lähtökohtia
- Oppimismuotoilun perusteet
- Innovatiiviset ja vaikuttavat opetusmenetelmät asiantuntijatyössä
- Koulutuksen suunnittelu, toteutus ja arviointi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson perussisällön, mutta itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä soveltaa oppimaansa on puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson sisällön hyvin. Hän hankkii aktiivisesti tietoa ja tulkitsee sen keskeisiä yhteyksiä. Hänellä on kyky analysoida oppimaansa ja soveltaa opittua käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson sisällön monipuolisesti ja laajasti. Hänellä on erinomainen tarkoitusta vastaava tiedonhankinnan osaaminen. Hän osoittaa tekemissään ratkaisuissa itsenäisyyttä ja vastuullisuutta. Hänen kykynsä soveltaa oppimaansa käytäntöön osoittaa luovuutta ja laaja-alaisuutta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa hallitsevansa opintojakson perussisällön, mutta itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä yhdistää oppimaansa käytäntöön, on puutteita.

Lisätiedot

AHOT (Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnustaminen)
Opintojakson voi hyväksi lukea aiemmin suoritetuilla ylemmän korkeakoulututkinnon tasoisilla opinnoilla, joiden sisällöt vastaavat tämän opintojakson sisältöjä tai muuten hankittu sisällöllisesti vastaava vahva osaaminen.