Siirry suoraan sisältöön

Energia- ja ympäristötekniikan perusteetLaajuus (5 op)

Opintojakson tunnus: TX00FN48

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa yhdyskuntasuunnittelun merkityksen yhdyskunnan kestävyydelle. Opiskelija tuntee energiantuotannon perusteet ja merkityksen yhteiskunnan toiminnalle. Opiskelija tuntee puhtaan veden ja vesivarantojen kestävän käytön merkityksen yhteiskunnalle.

Sisältö

- Kestävä kehitys energia- ja ympäristöalalla
- Energiasysteemit
- Energialähteet ja primäärienergia
- Keskitetty ja hajautettu energiantuotanto
- Kestävän yhdyskunnan perusteet

Esitietovaatimukset

Opiskelija hahmottaa yksinkertaisia luonnonilmiöitä ja hallitsee matemaattis-luonnontieteelliset perusvalmiudet liittyen luonnonilmiöiden laskentaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita energiantuotannon ja yhdyskunnan toimintaan liittyen. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä. Opiskelija ymmärtää ympäristöongelmien ja ihmistoiminnan keskinäisriippuvuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita energiantuotannon ja yhdyskunnan toimintaan liittyen laaja-alaisesti sekä tuntee erilaisia lähestymistapoja ihmistoiminnan vaikutusten arviointiin. Opiskelija osaa analysoida ympäristöongelmien ja ihmistoiminnan keskinäisriippuvuuksia. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää oman alansa merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Siirry alkuun