Siirry suoraan sisältöön

Energia- ja ympäristötekniikan perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FN48-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2024 - 12.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 09.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Puhtaat ja älykkäät ratkaisut

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 70

Koulutus

  • Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma

Ryhmät

  • TXO24S1
    Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma päivä

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa yhdyskuntasuunnittelun merkityksen yhdyskunnan kestävyydelle. Opiskelija tuntee energiantuotannon perusteet ja merkityksen yhteiskunnan toiminnalle. Opiskelija tuntee puhtaan veden ja vesivarantojen kestävän käytön merkityksen yhteiskunnalle.

Sisältö

- Kestävä kehitys energia- ja ympäristöalalla
- Energiasysteemit
- Energialähteet ja primäärienergia
- Keskitetty ja hajautettu energiantuotanto
- Kestävän yhdyskunnan perusteet

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita energiantuotannon ja yhdyskunnan toimintaan liittyen. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä. Opiskelija ymmärtää ympäristöongelmien ja ihmistoiminnan keskinäisriippuvuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita energiantuotannon ja yhdyskunnan toimintaan liittyen laaja-alaisesti sekä tuntee erilaisia lähestymistapoja ihmistoiminnan vaikutusten arviointiin. Opiskelija osaa analysoida ympäristöongelmien ja ihmistoiminnan keskinäisriippuvuuksia. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää oman alansa merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tuntee kestävän kehityksen periaatteet. Opiskelija tuntee energia- ja ympäristötekniikan käsitteitä ja ymmärtää opiskelemansa tutkinnon merkityksen kestävän kehityksen viitekehyksessä.

Esitietovaatimukset

Opiskelija hahmottaa yksinkertaisia luonnonilmiöitä ja hallitsee matemaattis-luonnontieteelliset perusvalmiudet liittyen luonnonilmiöiden laskentaan.