Terveyden edistäminen kansainvälisestiLaajuus (5 op)
Opintojakson tunnus: S000GH29
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija:
- tuntee terveyden edistämisen rakenteet, organisaatiot ja ohjelmat kansallisesti ja kansainvälisesti
- ymmärtää terveyden edistämisen ja kestävän kehityksen globaalit trendit ja haasteet sekä keinoja niihin vastaamiseksi
- ymmärtää ihmisen terveyden ja hyvinvoinnin sekä ympäristön ja luonnonjärjestelmän kestävyyden keskinäisen riippuvuuden
- tunnistaa keinoja vaikuttaa kestävyyteen terveyden edistämisen kautta
Sisältö
Terveyden edistämisen organisaatiot, ohjelmat ja toimijat kansainvälisesti ja kansallisesti
Kestävän kehityksen toimintaohjelma ja tavoitteet (Agenda 2030) terveyden edistämisen näkökulmasta
Globaalit terveyden ulottuvuudet, käsitteet ja ilmiöt kuten Planetaarinen terveyden edistäminen (Planetary health), kaupunkiterveys (Urban health)
Terveyden edistämisen keinoja kestävyyden näkökulmasta
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa opintojakson perussisällön, mutta itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä soveltaa oppimaansa työelämän kontekstiin on puutteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa hyvin opintojakson sisällön. Hän hankkii aktiivisesti tietoa ja tulkitsee sen keskeisiä yhteyksiä työelämään. Hänellä on kyky analysoida oppimaansa ja soveltaa opittua työelämän kontekstiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osoittaa osaamisen arviointikohteissa hallitsevansa monipuolisesti ja laajasti opintojakson sisällön. Hänellä on erinomainen tarkoitusta vastaava tiedonhankinnan osaaminen. Hän osoittaa tekemissään ratkaisuissa itsenäisyyttä, vastuullisuutta ja kykyä ohjata muita. Hänen kykynsä soveltaa oppimaansa työelämän kontekstiin osoittaa luovuutta ja laaja-alaisuutta.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa (osaamisen arviointikohteissa) hallitsevansa opintojakson perussisällön, mutta itsenäisessä tiedon hankinnassa, tulkinnassa ja kyvyssä yhdistää oppimaansa työelämän kontekstiin on puutteita