Siirry suoraan sisältöön

Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00FO65-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
05.05.2025 - 31.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.10.2025 - 12.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma

Toteutuksella on 24 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 72 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Ma 20.10.2025 klo 12:00 - 17:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 21.10.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 22.10.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ma 27.10.2025 klo 15:00 - 17:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ti 28.10.2025 klo 13:00 - 18:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ke 29.10.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ti 04.11.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 05.11.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 06.11.2025 klo 12:00 - 17:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 11.11.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 12.11.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 13.11.2025 klo 08:00 - 13:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 18.11.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 19.11.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 20.11.2025 klo 09:00 - 14:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 25.11.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 26.11.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 27.11.2025 klo 09:00 - 14:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 02.12.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 03.12.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 04.12.2025 klo 09:00 - 14:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Ti 09.12.2025 klo 13:00 - 15:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
Ke 10.12.2025 klo 12:00 - 14:00
(2 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA238.1 Oppimistila
To 11.12.2025 klo 09:00 - 14:00
(5 t 0 min)
Teollinen mikrobiologia ja tuotantohygienia TX00FO65-3001
MMA252 Mikrobiologian laboratorio 2
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Tavoitteet

Opiskelija tietää hyöty- ja haittamikrobien esiintymisen erilaisissa ympäristöissä; bioalan tuotanto, tuotteet ja teollisuusympäristön sovellukset.

Opiskelija hallitsee tärkeimmät mikrobiologiset perusmenetelmät ja ymmärtää eri hygieniatasojen erot sekä niiden käyttövaatimukset.

Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet ja ymmärtää, miten riskejä voidaan ehkäistä eri tekijöihin vaikuttamalla.

Opiskelija osaa itse toimia elintarvike- tai vastaavassa tuotannossa hygieenisesti ja osaa pitää huolta työympäristönsä puhtaudesta. Hän on tietoinen erilaisista puhdistus-, desinfiointi- ja sterilointimenetelmistä ja niihin liittyvistä erityispiirteistä.

Opiskelijalla on käsitys elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon liittyvistä laista ja säädöksistä ja hän ymmärtää, mitä vaaditaan turvalliseen tuotantoon ja hyviin tuotantotapoihin.

Sisältö

Moderni mikrobiologinen analytiikka, kuten qPCR ja patogeenien pikadiagnostiikka.

Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet

Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden säilyvyys.

Hygienia laite- ja laitossuunnittelussa (puhdistus, desinfiointi, sterilointi, henkilökohtainen työskentelyhygienia).

Bioalan tuotteisiin liittyvät lait ja säädökset

Esitietovaatimukset

Johdantoprojekti ja ammatillinen viestintä

Mikrobien maailma

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä

• Osittainen tuntemus mikrobien esiintymisestä elintarviketuotannossa ja bioteknisissä prosesseissa
• Tietää mikrobiologian moderneja analyysimenetelmiä.
• Ymmärtää hygieniatasojen erot.
• Tunnistaa erilaisia hygieniariskejä.
• Tuntee joitakin puhdistus-, desinfiointi- ja sterilointimenetelmiä.
• Osittainen tietämys elintarvikelainsäädännöstä ja turvallisesta tuotannosta.

Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä

• Hyvä tuntemus mikrobien esiintymisestä elintarviketuotannossa ja bioteknisissä prosesseissa.
• Tuntee hyvin moderneja mikrobiologisia analyysimenetelmiä ja ymmärtää analyysin kulun.
• Hyvä ymmärrys hygieniatasojen eroista.
• Tietää miten ehkäistä hygieniariskejä ja miten toimitaan riskienhallinnassa.
• Hyvä osaaminen puhdistus-, desinfiointi- ja sterilointimenetelmistä, tehokas työympäristön puhtauden ylläpito.
• Hyvä elintarvikelainsäädännönperusteiden hallinta ja ymmärrys turvallisesta tuotannosta.

Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä

• Erinomainen ymmärrys mikrobien esiintymisestä elintarviketuotannossa ja bioteknisissä prosesseissa.
• Erinomainen tietämys erilaisista moderneista mikrobiologisista menetelmistä ja niiden vahvuuksista ja heikkouksista.
• Erinomainen ymmärrys eri hygieniatasoista.
• Tunnistaa kiitettävästi ja osaa monipuolisesti ehkäistä hygieniariskejä.
• Tuntee kiitettävästi erilaisia puhdistus-, desinfiointi- ja sterilointimenetelmiä.
• Hallitsee erinomaisesti elintarvikelainsäädännön perusteet ja ymmärtää kiitettävästi turvallisesta tuotannon periaatteet.

Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty

-

Siirry alkuun