Siirry suoraan sisältöön

Tuotantohygieniaprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: TX00DL07-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2019 - 07.01.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2020 - 08.05.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
(2016-2018) Puhtaat teknologiat
Toimipiste
Leiritie 1
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 40
Koulutus
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Carola Fortelius
Ryhmät
TXM18S1
Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma päivä
BIO18
Bio- ja elintarviketekniikka
Opintojakso
TX00DL07
Toteutukselle TX00DL07-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opiskelija tunnistaa elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet ja ymmärtää, mihin tekijöihin vaikuttamalla voi estää riskin syntymisen.

Opiskelija osaa itse toimia elintarvike- tai lääketuotannossa hygieenisesti ja osaa pitää huolta työympäristönsä puhtaudesta sekä osaa käyttää siivous- ja desinfiointimenetelmiä ja -aineita oikeaoppisesti.

Hän osaa laatia elintarvikeyrityksen omavalvontajärjestelmän ja tuotantolinjan turvallisuuden hallintajärjestelmän HACCP-järjestelmän mukaisesti.

Sisältö

1, Elintarvikkeiden ja bioteknisten tuotteiden tuotantoon ja toimitusketjuun liittyvät hygieniariskit ja saastutuslähteet
2. Ruokamyrkytysbakteerit ja pilaajamikrobit
3. Hygienia laite- ja laitossuunnittelussa, desinfiointi, henkilökohtainen työskentelyhygienia
4. Teollisuuden omavalvontajärjestelmä ja HACCP-toimintatapa

Projekti toteutetaan projektiryhmässä ja tulokset raportoidaan.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa
- soveltaa ammatillista osaamistaan eri työtehtävissä
- toimia ammatillisessa tilanteessa itsenäisesti
- suunnitella toimintaa turvallisuus huomioiden
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä ja projektissa

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa
- käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti sekä viestiä niistä ammatillisesti ja asiantuntevasti
- perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla
- toimia asiakaslähtöisesti ja yrityshenkisesti
- toimia vastuullisesti ja turvallisuus huomioiden
- organisoida oman ja projektin toimintaa

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa
- etsiä alan tietoa tietolähteistä
- osoittaa saavuttaneensa projektin perusoppimistavoitteet
- selvittää työtehtäviin liittyvät turvallisuusohjeet ja toimia niiden mukaisesti
- tuoda osaamisensa ryhmän ja projektin käyttöön

Esitietovaatimukset

Biotieteiden perusteet ja/tai Teollinen mikrobiologia

Siirry alkuun