Fermentointitekniikka (5 op)
Toteutuksen tunnus: TX00DJ63-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 30.11.2020 - 06.01.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 11.01.2021 - 14.03.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 45
- Koulutus
- Bio- ja kemiantekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Mikko Halsas
- Carola Fortelius
- Opintojakso
- TX00DJ63
Tavoitteet
Opiskelijalla on käsitys fermentointitekniikan yleisestä merkityksestä ja sen osuudesta bioteknisissä prosesseissa.
Opiskelija tunnistaa fermenttorin osat, tuntee aseptiset ratkaisutavat ja ymmärtää fermentointeja rajoittavien tekijöiden merkityksen.
Opiskelija osaa verrata erilaisia fermenttoreja ja fermentointitapoja keskenään ja ymmärtää mittausten ja säädön merkityksen.
Opiskelija osaa käyttää yleisiä fermentointiin liittyviä matemaattisia kaavoja.
Opiskelijalla on käsitys laboratoriofermenttorin toiminnasta.
Opiskelija tuntee ympäristöbiotekniikan keskeisemmät prosessit ja kykenee seuraamaan ympäristöbiotekniikan kehitystä.
Sisältö
1. Fermentointitekniikan merkitys
2. Fermenttori laitteena
3. Erilaiset fermenttorit ja fermentointitavat
4. Fermentointiin liittyvää laskentaa
5. Laboratoriofermenttori
6. Biotekniikan ympäristösovellukset
Esitietovaatimukset
Bioprosessien lämmönsiirto ja virtaustekniikka
Arviointiasteikko
0-5
Arviointikriteerit arvosanalle 1 tyydyttävä
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.
Arviointikriteerit arvosanalle 3 hyvä
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa johdonmukaisesti.
Opiskelija osaa etsiä tietoa ja arvioida ja käyttää kriittisesti tietolähteitä.
Arviointikriteerit arvosanalle 5 kiitettävä
Opiskelija osaa käyttää alan käsitteitä ja tietoa asiantuntevasti sekä perustella tietolähteiden käytön. Opiskelija osaa perustella toimintaa tutkitun tiedon tai selvitysten avulla.
Arviointikriteerit arvosanalle hyväksytty
Opiskelija osoittaa perehtyneisyyden alan tietoperustaan ja ydinainekseen ja osaa etsiä tietoa monipuolisista tietolähteistä.